Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:32 | 08/09/2015

Ενα 13χρονο παιδί, καταρρέει. Από την πείνα και από την αφυδάτωση. Από την ασφυξία μιας ακόμη διαδήλωσης στο λιμάνι της Μυτιλήνης. 

 

 

Οι μετανάστες διαδηλώνουν για «ένα καράβι για την Αθήνα» Η αστυνομία απέναντί τους, τα επεισόδια δεν αργούν. Δακρυγόνα, συμπλοκές, τραυματισμοί. Οι κάτοικοι σε απόγνωση. Κάποιοι να φωνάζουν «γυρίστε πίσω στην Τουρκία».

 

 

Λέσβος, λίγες μέρες πριν. Στο ρεπορτάζ της Telegraph, οι φωτογραφίες και τα βίντεο, κόβουν την ανάσα...

 

 

Περιγράφουν με ρεαλισμό αυτό που διαδραματίζεται μέρες τώρα στο ελληνικό νησί του Αιγαίου. 

 

 

Ο 13χρονος, μεταφέρεται στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πιο μακριά, κι άλλοι εξαντλημένοι μετανάστες που συνωστίζονται μέρες στο λιμάνι, καταρρέουν.

 

 

Αλλοι εξοργίζονται από τον τρόπο που οι αρχές τους αντιμετωπίζουν -αναφέρει το ρεπορτάζ- στη διαδικασία της καταγραφής τους που θα τους επιτρέψει να μπουν στα πλοία της φυγής. 

 

 

 

Διαδηλώνουν, με τα γκλομπ της αστυνομίας απέναντί τους. Με τα χημικά να τους «ψεκάζουν». Με συγκρούσεις, ξύλο, βία. Με τα μωρά στην αγκαλιά και τις γυναίκες να ποδοπατούνται. 

 

 

Το νησί, ζει καθημερινά σχεδόν στιγμές βίας. Με την υπομονή, όλων, να έχει εξαντληθεί και μια φωνή να επιμένει: «Στείλτε καράβια να μας πάνε στην Αθήνα. Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο στο νησί»...

 

Φωτογραφίες: Reuters/ΑΠΕ

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis