Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:04 | 03/03/2017

ΣΧΕΤ: Υπ΄ αριθ. 1244/17/419486 από 01-03-2017 Διαταγή      (Α.Ε.Α/ΚΛΑΔΟΣ ΤΑΞΗΣ/Δ/ΝΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ/ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ)       

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου, Σάμου και Β΄ Δωδεκανήσου.

          Με την ανωτέρω σχετική Διαταγή, καλούνται ως την 4-3-2017 οι Διευθύνσεις Αστυνομίας να υποβάλλουν στοιχεία προσωπικού που στελεχώνουν τις Διμοιρίες Υποστήριξης ή έχουν εκπαιδευτεί για το σκοπό αυτό και επιθυμούν να αποσπαστούν στις ανωτέρω νησιωτικές Διευθύνσεις για συγκρότηση διμοιριών, για χρονικό διάστημα τριών μηνών με δυνατότητα επιπλέον παράτασης τριών μηνών. Επιπρόσθετα αναφέρεται πως σε περίπτωση μη εκδήλωσης επιθυμίας, οι Αστυνομικοί Διευθυντές να ορίσουν τουλάχιστον τρεις (3) Αστυνομικούς  από τη συγκεκριμένη κατηγορία προσωπικού.

Για τη διαταγή αυτή διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις. Συγκεκριμένα:

- Το βασικό χαρακτηριστικό μια διμοιρίας υποστήριξης, το οποίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητά της, είναι η ομοιογένεια και η συνοχή της. Πόση ομοιογένεια και συνοχή μπορεί να έχει μια διμοιρία που αποτελείται από ανθρώπους άγνωστους μεταξύ τους, με ότι αυτό συνεπάγεται στην αντιμετώπιση έκρυθμων καταστάσεων;

- θεωρούμε αδιανόητο να μετακινηθούν Αστυνομικοί παρά τη θέλησή τους απλά και μόνο επειδή στελεχώνουν τις Διμοιρίες υποστήριξης. Η Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α. Φλώρινας και όχι μόνο, μετακινείται συνεχώς, και πολύ συχνά για αρκετές ημέρες, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ζητήματος (μεταναστευτικό, αγροτικές κινητοποιήσεις, γήπεδα κ.τ.λ.), με τους συναδέλφους να λειτουργούν πάντα ως σωστοί επαγγελματίες, χωρίς μεμψιμοιρίες και γκρίνιες.

Είναι δυνατόν τώρα να ¨τιμωρούμε¨ αυτούς τους Αστυνομικούς για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, μετακινώντας τους ξανά μακριά από τις οικογένειές τους χωρίς να το επιθυμούν;

Ποια θα είναι η ψυχολογία αυτού του Αστυνομικού και πόσο ¨καθαρό¨ μυαλό θα έχει κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του για ένα τόσο σοβαρό και λεπτό θέμα όπως είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό;              

Εν κατακλείδι, θεωρούμε πως η στελέχωση αυτών των διμοιριών πρέπει να γίνει  αποκλειστικά και μόνο από εθελοντές, και όχι μόνο από Αστυνομικούς που στελεχώνουν τις διμοιρίες των Διευθύνσεων τους, από τη στιγμή μάλιστα που θα υπάρξει και σχετική εκπαίδευση, όπως αναφέρεται στη διαταγή.

Παρακαλούμε όπως αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλίες και προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικογενειακή γαλήνη και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας.   

 

                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης                             ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελής

 

         

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis