Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:39 | 11/01/2015

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις αγωγές που καλούνται συνάδελφοι να υποβάλλουν, ώστε να προσφύγουν δικαστικά, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αναδρομικά χρήματα που η Ελληνική Πολιτεία παρανόμως δεν μας καταβάλλει, έπειτα από τη δικαστική επιτυχία, που επήλθε με την έκδοση θετικών αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ (2194 και 2195), με τις οποίες κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών των Στρατιωτικών και των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας από την 01-08-2012, που έγιναν με το Ν.4093/2012.

Η βάσιμη αξίωση της δικαστικής διεκδίκησης των προαναφερόμενων αναδρομικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφέρει για τον καθένα από εμάς, επέφερε πλήθος προσφορών από δικηγορικά γραφεία, είτε μεμονωμένα, είτε μέσω των Ενώσεων – Σωματείων που μας εκπροσωπούν.

Η Σ.Κ.Α.Υ., ως ενεργός συνδικαλιστικός συνδυασμός, που από ιδρύσεως της πρεσβεύει και υπηρετεί τον υγιή και δημιουργικό συνδικαλισμό, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την πλήρη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων, συγκέντρωσε όλες τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις των Συνδικαλιστικών Σωματείων και των δικηγορικών γραφείων ανά την Επικράτεια που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα (εάν έχουμε παραλείψει κάποια, παρακαλούμε να μας την αποστείλετε στο e-mail: [email protected] ώστε να ενημερωθεί εκ νέου η παρούσα ανάρτηση), και σας υπενθυμίζει πως το δικαίωμα του καθενός να προσφύγει δικαστικά είναι ατομικό.

Γι” αυτόν ακριβώς το λόγο σας παρουσιάζουμε όλες τις προσφορές, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα μόνοι σας την πιο συμφέρουσα.

1. Η αγωγή του δικηγορικού γραφείου του κ.Μπουκουβάλα (συνήγορος ΠΟΑΣΥ

2. Η Ένωση Θεσσαλονίκης ενημερώνει τα μέλη της για τις αγωγές

3. Η Αγωγή του δικηγορικού γραφείου του κ.Λαγού και οι περαιτέρω διευκρινήσεις

4.Η Αγωγή της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων

5.Η Αγωγή της Ένωσης Φλώρινας

6.Οι αστυνομικοί Καστοριάς θα καταθέσουν αγωγές

7.Η Αγωγή της Ένωσης Λάρισας

8. Η Αγωγή της Ένωσης Ξάνθης

9.Η Αγωγή της Ένωσης Ροδόπης

10.Η Αγωγή της Ένωσης Ημαθίας

11. Η Ένωση Λασιθίου καταθέτει αγωγές για το ΣτΕ

12. Η Ένωση Αττικής ενημερώνει για τη δικαστική διεκδίκηση της διαφοράς των αποδοχών που προέκυψαν από την απόφαση του ΣτΕ

13. Η Αγωγή της Ένωσης Ορεστιάδας

14. ΠΟΑΞΙΑ για τις αγωγές

15. Η Αγωγή της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής

Σας επισημαίνουμε επίσης πως:

- Η υποβολή αγωγής είναι καθαρά ατομική-προσωπική υπόθεση και στην ουσία πρόκειται για μία ιδιωτική συμφωνία,μεταξύ του κάθε συναδέλφου με τον εκάστοτε δικηγόρο που θα επιλέξει. Γι” αυτό εξάλλου οι συνάδελφοι πληρώνουν την υποβολή της αγωγής με δικά τους χρήματα.

- Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη υπογραφή της σχετικής σύμβασης και του εργολαβικού της δίκης, γιατί αυτό είναι δεσμευτικό και παρέχει την πλήρη πληρεξουσιότητα στους δικηγόρους για τυχόν έξτρα αμοιβές τους επί των αναδρομικών ποσών με τα ποσοστά που αναφέρονται.

- Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ συμβιβασμός με πρωτοβουλία της Πολιτείας, οπότε σε μία τέτοια περίπτωση οι αγωγές δεν θα είναι πλέον αναγκαίες.

- Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πορείας των προσφυγών θα παίξει η απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ, την οποία αναμένουμε πολύ σύντομα.

- Οι αγωγές θα εκδικάζονται στα αρμόδια Διοικητικά Πρωτοδικεία, σε περίπου 4 με 5 έτη από σήμερα, λόγω μεγάλου όγκου υποθέσεων στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Συνάδελφοι δείτε τις προσφορές, ενημερωθείτε και διαβάστε τες προσεκτικά προτού αποφασίσετε!

Η δικαστική προσφυγή είναι προσωπική – ατομική υπόθεση του καθενός

Για να έχετε μία καλύτερη εικόνα, επισκεφθείτε το forum και διαβάστε τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τις αγωγές με χρήσιμες πληροφορίες, ερωτήσεις – απαντήσεις, καθώς και τη θέση των Στρατιωτικών για θέμα.

Η Σ.Κ.Α.Υ. προσπαθεί, με κάθε πρόσφορο μέσο, να προστατέψει τα οικονομικά συμφέροντα των συναδέλφων, και αυτό γίνεται μόνο εφόσον υπάρχει πλήρης ενημέρωση για όλες τις δυνατότητες και όλες τις προσφορές.

Ως Αστυνομικοί, αλλά και ως συνδικαλιστές αποστρεφόμαστε πάσης φύσεως εσωστρέφεια και απέχουμε από μικροσυνδικαλιστικές έριδες, ίντριγκες και σκοπιμότητες. Οι συμπεριφορές αυτές ανήκουν στο παρελθόν, εκεί είναι η θέση τους και εκεί πρέπει να παραμείνουν (δείτε εδώ το σχετικό άρθρο)

Πηγή:skaythess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis