Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:00 | 06/11/2021

Σε εξαιρετικό και πολύ εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Αρχηγού, παρουσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του δημάρχου Πύργου, Γιώργου Καραστέργιου, στο πλαίσιο των διαρκών επαφών που κ. Αντωνακόπουλου με υψηλά ιστάμενα στελέχη υπηρεσιών για την καλύτερη και αμεσότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής του δήμου.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι θα είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια αυτή, καθώς όπως τονίστηκε η Ελληνική Αστυνομία είναι πάντα στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο δήμαρχος Πύργου ανέλυσε την παραβατικότητα  που παρουσιάζεται στην περιοχή από συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, σημειώνοντας ότι αν και μεμονωμένα κάποια περιστατικά, πρέπει όμως να έχουν άμεση και συνολική αντιμετώπιση ώστε να ενδυναμωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Ο δήμαρχος Πύργου τόνισε την άριστη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την Ελληνική Αστυνομία και εξήρε τις διαρκείς προσπάθειες αλλά και τις πολλές επιτυχίες που σημειώνει η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας,  το Α.Τ. Πύργου καθώς και όλων των υπηρετούντων στις Υπηρεσίες. Υπογράμμισε δε, ότι κρίνεται απαραίτητη η ενδυνάμωση των Υπηρεσιών με επιπλέον απαραίτητο προσωπικό, καθώς η υποστελέχωση των τμημάτων δυσκολεύει το απαιτητικό έργο των αστυνομικών, ειδικά στα μικρά κλιμάκια.

Ένα μεγάλο θέμα που αναπτύχθηκε επίσης στη συζήτηση ήταν τα αυξανόμενα κρούσματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας,  όπως και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Ειδικά - όπως υπογραμμίστηκε - η περίοδος της πανδημίας κι ειδικά μετά την επιβολή απαγορεύσεων κυκλοφορίας κ.τ.λ., έχει φέρει μεγάλη αύξηση σε τέτοια περιστατικά (κι όχι μόνο στην περιοχή και στη χώρα, αλλά κι ευρύτερα σε χώρες της Ε.Ε.).

www.ilialive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis