Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 03/10/2019

Αντιπροσωπεία της Ένωσής μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τσίτσικα Χαράλαμπο και τον Αντιπρόεδρο Σακελλαρίου Κωνσταντίνο συναντήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2019 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου κα Νικολάου Σοφία. Κύριο αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι μεταγωγές κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Πάτρας προς νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής αλλά και οι μεταγωγές για την εμφάνιση των κρατούμενων στις δικαστικές αίθουσες. Στην συνάντηση μας συμμετείχε και η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα Αλεξοπούλου Χριστίνα. Από την Ένωση μας είχε ζητηθεί να συμμετέχουν και οι τέσσερις (4) κυβερνητικοί Βουλευτές πλην όμως αδυνατούσαν λόγω κοινοβουλευτικών και λοιπών υποχρεώσεων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τόσο από την Βουλευτή Αχαΐας όσο και από τους αντιπροσώπους της Ένωσης μας αναλύθηκε διεξοδικά η κατάσταση που επικρατεί, καθώς ενώ υπάρχει η σχετική νομοθεσία (Ν. 2721/99 άρθρο 48 § 1) που ορίζει ρητά ποιά όργανα είναι αρμόδια για την ανάληψη αυτών των μεταγωγών, ακόμα και σήμερα εν έτη 2019, το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας έχει επωμιστεί ένα ακόμα πάρεργο και εκτελεί τις μεταγωγές αυτές. Το αποτέλεσμα, δεκάδες Αστυνομικοί από όλη την περιοχή της Αχαΐας να απασχολούνται καθημερινά σε αλλότρια προς την αποστολή τους καθήκοντα. Η Γενική Γραμματέας αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του θέματος αφού της τονίσαμε τις ελλείψεις σε προσωπικό, την μηδενική ενίσχυση στις φετινές έκτακτες μεταθέσεις και την ανωμαλία που προκαλείται όλο το 24ωρο στις Αστυνομικές υπηρεσίες της Αχαΐας και έδειξε ότι έχει τη βούληση να βοηθήσει να τερματιστεί άμεσα αυτό το πάρεργο. Για το λόγο αυτό προγραμματίστηκε νέα συνάντηση για την επόμενη βδομάδα και με την παρουσία εκπροσώπων της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικών Φρουρών του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας.

Για την Ένωση μας τόσο αυτές οι μεταγωγές - πάρεργο όσο και το θέμα με τις διακομιδές από την Ελληνική Αστυνομία προς ακούσια νοσηλεία ψυχικά νοσούντων συνανθρώπων μας αποτελούν κόκκινες γραμμές και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την οριστική επίλυση τους. Οι πολίτες θέλουν τους Αστυνομικούς στους δρόμους όχι σε μεταγωγές, ή σε νοσοκομεία και ούτε ταχυδρόμους να μοιράζουν κάθε λογής έγγραφα.

                      ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis