Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 17/06/2021

Ανακοίνωση της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας:

Tην Παρασκευή 11 Ιουνίου το Προεδρείο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ Μιχάηλ Καραμαλάκη. Στην συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε άριστο κλίμα, τέθηκαν από πλευράς της Ένωσης μας σοβαρά ζητήματα που αφορούν την καλύτερη αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, καθώς επίσης και θέματα αστυνόμευσης τα οποία απασχολούν τις ΔΑ της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, αναφερθήκαμε εκ νέου στο πάγιο αίτημα μας να απεμπλακούν οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής ( ΔΙ.ΑΣ, Ζ, ΑΔ,ΟΠΚΕ) από στατικές φυλάξεις κτιρίων, προσώπων  και κάθε είδους εμπλοκή σε περιπτώσεις διαχείρισης πλήθους οι οποίες αποσπούν τις ως άνω από το πραγματικό τους έργο το οποίο δεν είναι άλλο, παρά από την πάταξη κάθε είδους μορφής εγκληματικότητας. Στην συζήτηση μονοπώλησε η επί σειράς ετών αδικία την οποία υφίστανται οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι συνάδελφοι μας οι οποίοι δεν μετατίθενται κατ εξαίρεση σε συγκεκριμένους Νομούς. Είμαστε ενδεχομένως η μοναδική συνδικαλιστική Ένωση η οποία εδώ και χρόνια ζητάει να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος ίσα προς όλους τους συναδέλφους, τονίζοντας ταυτόχρονα πως είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζονται με δυο μέτρα και δυο σταθμά οικογένειες οι οποίες στο μόνο που διαφέρουν μεταξύ τους είναι ο τόπος συμφερόντων τους και τίποτε παραπάνω. Το διαχρονικό αίτημα μας επίσης σχετικά με την υπαγωγή των  συναδέλφων που υπηρετούν στις Φρουρές των Αστυνομικών Μεγάρων στις μάχιμες υπηρεσίες φαίνεται να βρίσκεται κοντά στην υλοποίηση του όπως μας ενημέρωσε ο κύριος Αρχηγός. Ζητήματα προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής και οικονομικά θέματα τέθηκαν από πλευράς μας υπό την μορφή προτάσεων ώστε να δρομολογηθούν και οι άμεσες λύσεις τους.

Ο Κύριος Αρχηγός όντας γνώστης των περισσότερων εκ των τεθέντων θεμάτων μας διαβεβαίωσε πως θα προσπαθήσει για τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Ως Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας  θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση να προσπαθούμε καθημερινά για  ποιοτικότερη αναβάθμιση της εργασιακής μας καθημερινότητας.

Παρακάτω σας επισυνάπτουμε το υπόμνημα θεμάτων τα οποία θέσαμε υπόψιν του κυρίου Αρχηγού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΟΥΡΣΑΪΤΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΛΑΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis