Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 11/05/2018

Με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη συναντήθηκε χθές 10.5.18 ,  αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Σταύρο Τσεκούρα, τον Αντιπρόεδρο Χαράλαμπο Τσίτσικα και τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση, σε συνέχεια των συναντήσεων μας με θέμα την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα.

Από τον κ. Δήμαρχο έγινε, όπως και κατά το παρελθόν, σαφές ότι είναι υπέρ της ανέγερσης κτηρίου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Πατρέων, το οποίο ήδη έχει οριστεί από τον πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης ως χώρος ανέγερσης Αστυνομικών εγκαταστάσεων.

Μετά από διεξοδική μελέτη των αρμοδίων της Δημοτικής Αρχής και την διαβεβαίωση του παρόντα Αντιδημάρχου Πολεοδομικού Σχεδιασμού Στάμου Παύλου, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο το οποίο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Μικρής Περιμετρικής Οδού Πατρών και Αγίας Σοφίας στην Πάτρα και είναι συνολικής εκτάσεως περί τα έξι (6) στρέμματα, είναι οικοδομήσιμο ενώ υπάρχει η δεδομένη η θέληση του κ.Δημάρχου για την παραχώρηση του με σκοπό την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου.

Ακόμα αναφέρθηκε εκ μέρους του κ.Δημάρχου η πρόθεση της ίδρυσης στις νέες εγκαταστάσεις Δημοτικού Παιδικού Σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων.

Η Ένωση παράλληλα σε πρόσφατη εκ νέου συνάντηση με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε δεσμεύσεις ότι υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα κονδύλια για την ανέγερση του εν λόγω κτηρίου στην Πάτρα.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια μας, θα ενημερώσουμε τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε άμεσα να κατατεθεί επίσημα το αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες και να υπάρξει στην συνέχεια η σχετική έγκριση του συγκεκριμένου συλλογικού οργάνου για την παραχώρηση της έκτασης και η εκκίνηση των διαδικασιών για την μελέτη και την κατασκευή του κτηρίου.

Η ανέγερση ενός νέου Αστυνομικού κτηρίου στην Πάτρα πρέπει να αποτελεί αίτημα του συνόλου του Πατραϊκού Λαού αφού εκτός από την ανάπτυξη που θα φέρει στην περιοχή μας, εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας για την κατασκευή του, θα αποσυμφορήσει το ιστορικό κέντρο από μέρος του κυκλοφοριακού με την μεταφορά υπηρεσιών σε περιφερειακό σημείο, ενώ θα διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους Αστυνομικούς και καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης για τους Πολίτες της Πάτρας. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis