Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:49 | 17/04/2015

Αρ.Πρωτ. 99

 

Αθήνα, 17/04/2015

 

 

 

ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις  

                                                                                μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 

ΘΕΜΑ : « Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Γεν.

               Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης»

 

 

Συνάδελφοι ,

          Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας αγωνιώντας για το μέλλον των Ασφαλιστικών μας Ταμείων (ΤΕΑΠΑΣΑ) πραγματοποίησε   συνάντηση  με τον Γενικό  Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Ρωμανιά προκειμένου να του εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με τις εξελίξεις.

          Καταστήσαμε σαφές προς τον κ. Ρωμανιά  ότι πρωταρχικά και κύρια αιτήματα μας είναι η κατάργηση του επαχθούς άρθρου 220 του Ν.4281/2014, η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος καθώς και του μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό των εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, ως μοναδική σοβαρή και δίκαιη λύση για τη διασφάλιση της υγιούς προοπτικής των Ασφαλιστικών ταμείων μας.

          Επιμείναμε με συνέπεια  για ακόμη μία φορά στην αρχική και πάγια θέση της Ομοσπονδίας, ότι τα ασφαλιστικά μας ταμεία θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια, παίρνοντας έτσι με την αυτονομία τους, τις αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον τους.

          Επιπλέον ενημερώσαμε τον κ. Γενικό Γραμματέα ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση δημιουργεί συσσώρευση αιτήσεων που εκκρεμούν για τα εφάπαξ βοηθήματα και τις επικουρικές συντάξεις στα Ταμεία  και συγκεκριμένα οι αιτήσεις που αφορούν   τα εφάπαξ βοηθήματα εκκρεμούν από 30/07/2014 ενώ αυτές που αφορούν  τις επικουρικές συντάξεις εκκρεμούν από 01/01/2015 και μετά. Όλα τα ανωτέρω είναι συνέπεια των μνημονιακών Νομοθετικών ρυθμίσεων που είναι ακόμα σε ισχύ.      

          Από την πλευρά του ο κ. Γενικός Γραμματέας  Κοινωνικής Ασφάλισης μας ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση  κράτησε την υπόσχεση της, δια του ιδίου, που μας είχε δώσει πριν ένα μήνα περίπου, για αναστολή ισχύος (παράταση) εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 220 του Ν4281/2014, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας και με προοπτική την κατάργησή του με ενσωμάτωση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που θα κατατεθεί στη Βουλή τον αμέσως επόμενο μήνα.

Συγκεκριμένα μας ζήτησε να κάνουμε λίγο υπομονή ακόμη και υπήρξε σαφέστατη δέσμευσή του για :

-          Κατάργηση του άρθρου 220 του Ν4281/2014.

-          Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος καθώς και του μαθηματικού τύπου, τόσο στα εφάπαξ βοηθήματα όσο και στις επικουρικές συντάξεις, με προοπτική την εξεύρεση βιώσιμης και δίκαιης λύσης ύστερα από διαβούλευση και συμμετοχή σε αυτή της Ομοσπονδίας μας το αμέσως επόμενο διάστημα.

-          Τέλος μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η λειτουργία των Ταμείων μας (ΤΕΑΥΠΣ και ΤΠΥΠΣ) σύμφωνα με την καταστατική τους νομοθεσία και την οικονομική τους αυτοτέλεια.

Συνάδελφοι,

 

          Το Προεδρείο της ΠΟΕΥΠΣ σύμφωνα με τις ανωτέρω δεσμεύσεις  του κ. Ρωμανιά είναι απόλυτα ικανοποιημένο, χωρίς όμως να εφησυχάζει ούτε στιγμή μέχρι να επιλυθεί οριστικά το μεγάλο αυτό ζήτημα.

         Επίσης θα είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς εάν όντως καταφέρει να παρευρεθεί στο επικείμενο Συνέδριό μας προκειμένου να ανακοινώσει και ο ίδιος τα ανωτέρω, ανταποκρινόμενος έτσι και στη σχετική πρόσκλησή μας.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

                                                                    

                                   

Πηγή:poeyps.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis