Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 24/10/2016

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Σήμερα Δευτέρα 24 Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσής μας με το νέο Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ. Β. Καπέλιο.
 
Στην συνάντηση από την πλευρά μας θέσαμε τα κύρια και φλέγοντα προβλήματα  τόσο των Αξιωματικών, όσο και του πυροσβεστικού οργανισμού, που μέρα με τη μέρα γιγαντώνονται από την συνεχιζόμενη αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας για την επίλυση τους, στα πλαίσια της ασφυκτικής μνημονιακής πολιτικής.
 
Συγκεκριμένα εκφράστηκε η αγανάκτηση για την πρωτοφανή στάση πληρωμών των οφειλομένων εκτός έδρας, εξόδων μεταθέσεων, εκπαιδευτικών αποζημιώσεων, αλλά και του επιδόματος Διοίκησης στους νεοπροαγόμενους Επιπυραγούς και ζητήθηκε η προσωπική του παρέμβαση.
 
Τονίστηκε η θεσμική απραγία στα ζητήματα που μεν θεσμοθετήθηκαν αλλά εδώ και χρόνια δεν υλοποιούνται όπως  η  ουσιαστική ανωτατοποίηση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, η λειτουργία της ΕΣΠΟΠ,, ο συνήγορος του Πυροσβέστη, τα αστυνομικά-πυροσβεστικά φαρμακεία,  λέσχες, πρατήρια και κατασκηνώσεις, νέο πλαίσιο κρίσεων.
 
Επισημάνθηκε  η  απραγία στην προώθηση θεσμικού πλαισίου  κανόνων υγείας και ασφάλειας αλλά και το μείζον θέμα της ομογενοποίησης του πυροσβεστικού προσωπικού.
 
 Τονίστηκε επίσης στον κ.Αρχηγό η ανάγκη της εργασιακής ειρήνης στο εσωτερικό του Π.Σ., η οποία κλονίστηκε το τελευταίο διάστημα από  την απουσία θεσμοθετημένου διαλόγου αλλά και αναβίωση ξεπερασμένων μεθόδων αποκλεισμών αλλά και συνδικαλιστικών διώξεων.
 
Τέλος για το πρόσφατο ζήτημα της εκμίσθωσης των υπηρεσιών του Π.Σ. από την γερμανική ιδιωτική εταιρία που της παραχωρήθηκαν τα 14 αεροδρόμιά της χώρας, διατυπώσαμε  την θέση μας ότι  σε κάθε περίπτωση  η οποιαδήποτε συμφωνία  θα πρέπει να διασφαλίσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ την προσφορά της δημόσιας υπηρεσίας στον ιδιώτη πάροχο,  να προβλεφθεί  υποχρεωτικά αύξηση των οργανικών θέσεων του Π.Σ. και άμεσες προσλήψεις, ενώ ιδιαίτερος προβληματισμός εκφράσθηκε για τον τρόπο υλοποίησης των εκατοντάδων μεταθέσεων που θα απαιτηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.
 
Από την πλευρά του ο κ.Αρχηγός εξέφρασε την συμφωνία του στην χρησιμότητα του διαλόγου και των ευρύτερων συναινέσεων για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων για τα προβλήματα του Π.Σ.αναγνωρίζοντας την δυσκολία επίλυσης κυρίως όσων έχουν οικονομικό κόστος.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis