Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 09/05/2017

Στο πλαίσιο των συναντήσεών μας με τα πολιτικά κόμματα, οι Ομοσπονδίες συναντήθηκαν σήμερα στη Βουλή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ειδικότερα με τον αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, τον γραμματέα του κόμματος κ. Ευθύμιο Δρόσο, τον βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Κατσίκη, την εκπρόσωπο κα Μαντελάνα Παπαδοπούλου και τον πρόεδρο της Νεολαίας κ. Κωνσταντίνο Καράμπελα.

Από την πλευρά μας επιδώσαμε σχετικό υπόμνημα με τα βασικά αιτήματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα (επισυνάπτεται) και ζητήσαμε να έχουμε τις θέσεις του κόμματος προκειμένου να γνωρίζουμε ποια στάση θα τηρήσουν οι βουλευτές του την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή, όπου αναμένεται να συζητηθούν και ψηφισθούν νέα επαχθή μέτρα τα οποία θίγουν για άλλη μια φορά και τους ένστολους, σε αντίθεση με όσα υπόσχονταν προεκλογικά οι κυβερνητικοί εταίροι. Παράλληλα ζητήσαμε τη θέση τους για το ειδικό μισθολόγιο με δεδομένο το γεγονός ότι δημόσια βουλευτές των ΑΝΕΛ σε συνεντεύξεις και συνέδρια όπου έχουν παραστεί, έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν καμία περαιτέρω μείωση μισθών.

Λαμβάνοντας στη συνέχεια το λόγο οι κ.κ. εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασαν την κατανόησή τους στα αιτήματα που παραθέσαμε ενώ για τα συγκεκριμένα ζητήματα που μας απασχολούν ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο έδωσαν τις ακόλουθες απαντήσεις:

• οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν οτιδήποτε περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή είτε αναφέρεται ευθέως στο ειδικό μισθολόγιο είτε όχι.

• για την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος δήλωσαν ότι είναι ένα δίκαιο αίτημα αλλά η ικανοποίησή του εξαρτάται από άλλους παράγοντες και κυρίως από τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

• για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, δήλωσαν ότι η κυβέρνηση οφείλει να συμμορφωθεί, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

• για το δικαίωμα της απεργίας δήλωσαν ότι το θέμα θα απασχολήσει τα κεντρικά όργανα του κόμματος και τότε θα γνωστοποιηθεί η θέση τους.

Είναι φανερό ότι από αυτές τις απαντήσεις του ενός εκ των δυο κυβερνητικών εταίρων, δεν έχουμε να προσδοκούμε την παραμικρή στήριξη.

Οι Ομοσπονδίες συνεχίζουν τις συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα τις προσεχείς ημέρες καλώντας σε αγωνιστική ετοιμότητα όλους τους ένστολους.

Η απάντησή μας στην προκλητική στάση των κυβερνώντων θα είναι η πρέπουσα.

 Οι Πρόεδροι
 

Π.Ο.ΑΣ.Υ.Π.Ο.ΑΞΙ.Α.Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ ΙωάννηςΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.Ε.Α.Π.Σ.Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΚΥΡΑΝΗΣ ΚωνσταντίνοςΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΙωάννηςΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis