Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:50 | 08/12/2021

Σε θρίλερ εξελίσσεται η σύλληψη του διάσημου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Μπένι Στέινμετζ στο αεροδρόμιου «Ελ. Βενιζέλος» σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία.

Ο δισεκατομμυριούχος Μπένι Στέινμετζ έφτασε με ιδιωτική πτήση από ο Ισραήλ στις 24 Νοεμβρίου. Οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην εισαγγελία εφετών. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος υπό τον περιοριστικό όρο να μην βγει από τη χώρα.

Σημειώνεται ότι ύστερα από την καταδίκη του στη Ρουμανία για υπόθεση απάτης οι ρουμανικές αρχές επιθυμούν την έκδοσή του σε περίπτωση σύλληψής του οπουδήποτε στον κόσμο.

Ο δισεκατομμυριούχος κατά καιρούς έχει απασχολήσει τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, καθώς επιχειρηματικές του ιδιότητες επεκτείνονται σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ η περιουσία του εκτιμάται ότι αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ.

Τo deal με την Εθνική Τράπεζα

To 2013 το όνομα του Ισραηλινού επιχειρηματία είχε συνδεθεί με μια σειρά επενδυτικών κινήσεων στην Ελλάδα. Τότε δημοσιεύματα στον Τύπο έκαναν λόγο για έναν Ισραηλινό επιχειρηματία μεταλλείων, ο οποίος ενδιαφέρεται για την ΛΑΡΚΟ και πως μέσω του fund του, το οποίο έχει σχέσεις με την Deutsche Bank, θα εξασφάλιζε περί τα 900 εκατ. μετρητά στην Εθνική Τράπεζα, με εγγύηση τα ακίνητα της εταιρείας ακινήτων Πανγαία.

Μάλιστα σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα η περιουσία του 57χρονου Μπένι Στέινμετζ είχε υπολογιστεί σε 4,1 δισ. δολάρια.

Ο Ισραηλινός, ο οποίος εκείνη την εποχή ζούσε μόνιμα στην Ελβετία -και είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία στην Γουινέα- διαθέτει το fund Βenny Steinmetz Group Resourses.

Στη σύλληψη του Στέινμετζ είχαν προχωρήσει οι Ισραηλινές Αρχές το 2016.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη σε αεροδρόμιο του Ισραήλ, ανακρίθηκε και τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό έως τις αρχές του 2017. Σύμφωνα με τα ξένα media, ο Στέινμετζ βρισκόταν μεταξύ άλλων αντιμέτωπος με κατηγορίες για χρηματισμό στην υπόθεση της απόκτησης -μέσω της εταιρείας του, BSG Resources- των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του ορυχείου «Simandou» στη Νέα Γουινέα, το οποίο συγκαταλέγεται σε αυτά με τα μεγαλύτερα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο.

Ποιος είναι ο ισραηλινός

Ο Μπένι Στάινμετζ γεννήθηκε το 1956 στη Νετάνια του Ισραήλ και είναι το τέταρτο παιδί του Ρούμπιν Στάινμετζ, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει μια ιδιαίτερα πετυχημένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο διαμαντιών. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», μόλις σε ηλικία 21 ετών και αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο Ισραήλ αναχώρησε για την Αντβέρπ του Βελγίου, όπου εργάστηκε για γνωστό έμπορο πολύτιμων λίθων. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον αδελφό του Ντάνιελ για να δημιουργήσουν την εταιρεία που φέρει το όνομά τους, τη Steinmetz Diamonds Group και στη συνέχεια της Beny Steinmetz Group.

Γνώρισε τη σύζυγό του Αγκνες όταν ήταν έφηβος και μαζί έκαναν τέσσερα παιδιά. Εχουν δημιουργήσει επίσης φιλανθρωπικό οργανισμό με στόχο την παροχή βοήθειας -κυρίως εκπαίδευση και πρόνοια – σε νέους που έχουν ανάγκη.

Διατηρεί διπλή υπηκοότητα αφού εκτός από ισραηλινό έχει και γαλλικό διαβατήριο, ενώ περιγράφει τον εαυτό του ως «διεθνή Ισραηλινό». Περνά μεγάλο μέρος του χρόνου του στο σπίτι του στο Αρσουφ του Ισραήλ, που βρίσκεται βόρεια από την παραλιακή πόλη Χερτζίλια και είναι γνωστό για τα πανάκριβα ακίνητα εκεί. Εχει σπίτι και στη Γενεύη – Ελβετία και ένα γιοτ, το οποίο κατά κανόνα βρίσκεται ελλιμενισμένο στη Νότια Γαλλία.

Πηγή:  tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis