Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:19 | 27/11/2021

Συνελήφθη άμεσα αλλοδαπός, προχθες (25-11-2021) το μεσημέρι σε ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, κατηγορούμενος για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, προχθες το μεσημέρι καταγγέλθηκε κλοπή – διάρρηξη σε οικία της περιοχής, κατά την οποία άγνωστος δράστης έθραυσε με πέτρα υαλοπίνακα μπαλκονόπορτας αυτής, αφαιρώντας από το εσωτερικό του σπιτιού, (3) συσκευές κινητών τηλεφώνων, ένα ανδρικό μπουφάν και μία γυναικεία τσάντα.

Στο πλαίσιο άμεσων και επιστάμενων αναζητήσεων, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να κινείται σε χωμάτινη οδό πλησίον της οικίας, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών απέρριψε στο έδαφος ένα σακίδιο που έφερε μαζί του και τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθησε σύντομη πεζή καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του, παρά το γεγονός ότι αντιστάθηκε της σύλληψής του, χωρίς τελικά να καταφέρει να την ματαιώσει.

Στο εσωτερικό του σακιδίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο μπουφάν και δύο από τις αφαιρεθείσες συσκευές κινητών τηλεφώνων, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, καθώς επίσης διάφορα κοσμήματα, χρηματικό ποσό, ηλεκτρονική συσκευή και άλλα αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και ερευνάται ο τρόπος κτήσης και η προέλευσή τους.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Όπως προέκυψε από την περεταίρω έρευνα, ο συλληφθείς ενέχεται επιπλέον στη διάπραξη συνολικά (35) κλοπών, σε περιοχές της Βοιωτίας (26 περιπτώσεις), Ευβοίας (8 περιπτώσεις) και Φθιώτιδας (1 περίπτωση), οι οποίες έχουν ήδη εξιχνιαστεί αντίστοιχα, από τα Τμήματα Ασφαλείας Λιβαδειάς, Χαλκίδας και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, διαπιστώθηκε επίσης ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας, με ποινή φυλάκισης (5) ετών, για κλοπή και αφού οδηγήθηκε αρμοδίως, διατάχθηκε η φυλάκισή του σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis