Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 13/11/2018

Για τις 26 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη, οπότε και το Δικαστήριο θα αποφασίσει για την υπόθεση σειράς ληστειών, με τελευταία εκείνη στο ξενοδοχείο Creta Maris τον Ιούνιο του 2015. Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τις ληστείες αλλά πρότεινε την αθώωσή τους από την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων καθώς και οι απολογίες των δύο βασικών κατηγορουμένων.

[custom:google-ads]

Ο Εισαγγελέας της Έδρας στην πρόταση του, ζήτησε την ενοχή του 33χρονου για τις δύο ληστείες, μεταξύ αυτών εκείνη το Creta Maris, και την ενοχή του 36χρονου Αρμένιου για πέντε ληστείες και μία απόπειρα ληστείας.

Παράλληλα ο Εισαγγελέας ανέφερε πως δεν υπάρχουν επαρκώς στοιχεία για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας των αστυνομικών, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης κάθονται ένας 33χρονος από το Φόδελε, ένας 37χρονος Αρμένιος, αλλά και μια γυναίκα που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για υπόθαλψη εγκληματία. 

Σημειώνεται ότι η ποινική διαδικασία για τον τέταρτο κατηγορούμενο, έναν 32χρονο Ζωνιανό, έχει ανασταλεί αφού παραμένει σε κώμα μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στη ληστεία στο Creta Maris.

Πρωτόδικα, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τις ένοπλες ληστείες που είχαν διαπράξει από το 2012 μέχρι το 2015, με κυριότερη την απόπειρα ληστείας στο κοσμηματοπωλείο στο Creta Maris.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος Αρμένιος κρίθηκε ένοχος για έξι ληστείες και μια απόπειρα ληστείας, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος 7 αστυνομικών, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στη ληστεία στο Creta Maris. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 104 έτη και 18 μήνες.

Ο 30χρονος Κρητικός από το Φόδελε κρίθηκε ένοχος για πέντε ληστείες και μια απόπειρα ληστείας και για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, επίσης για τη ληστεία στο Creta Maris. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 89 έτη και 5 μήνες.

Πηγή:  efsyn.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκρηκτικός μηχανισμός σε σπίτι εισαγγελέα

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis