Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:59 | 25/12/2015

Με συνεχείς  προσαγωγές υπόπτων από το επαγγελματικό περιβάλλον του 48χρονου λογιστή και επιχειρηματία Ζαχαρία Δινεράκη και από το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στην επιχείρησή του, προσπαθούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να εντοπίσουν τους δράστες τεσσάρων βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν σε βάρος του!

Η τελευταία από τις απόπειρες στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ήταν διπλή, αλλά είχε στόχο να προκαλέσει νεκρούς. Κι αυτό γιατί οι άγνωστοι προς το παρόν δράστες, παγίδευσαν με μια χειροβομβίδα ρωσικής κατασκευής την πόρτα εισόδου του σπιτιού του 48χρονου στη Νεάπολη Λασιθίου και, στη συνέχεια, εκτόξευσαν άλλη μια η οποία εξερράγη στον κήπο χωρίς να προκαλέσει ζημιές. 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στόχος ήταν η πρώτη χειροβομβίδα να εκραγεί όταν κάποιο μέλος της οικογένειας θα άνοιγε για να δει πού οφειλόταν η έκρηξη της δεύτερης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί! Ευτυχώς, κανένας δεν προσπάθησε να βγει από το σπίτι και ο επιχειρηματίας κάλεσε αμέσως της ΕΛΑ.Σ., με αποτέλεσμα να βρεθεί ακέραια η χειροβομβίδα. Οι ειδικοί συνέλεξαν και τα υπολείμματα αυτής που εξερράγη και τα έστειλαν για εργαστηριακή εξέταση.

Είχαν προηγηθεί άλλες τρεις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης του Ζαχαρία Δινεράκη στο Ηράκλειο. Τελευταία ήταν αυτή στις 12 Δεκεμβρίου, όταν άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα και η έκρηξη προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές, ενώ και πριν από λίγο καιρό «γάζωσαν» το κτίριο με πυροβόλα όπλα προκαλώντας και τότε σοβαρές ζημιές. Από την τελευταία επίθεση, πάντως, οι αστυνομικοί διαθέτουν οπτικό υλικό στο οποίο φαίνονται καθαρά δύο άνδρες και γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθούν.

 

www.protothema.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis