Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:57 | 30/11/2017

Στις συνεχώς αυξανόμενες ελλείψεις που παρατηρούνται στα Αστυνομικά τμήματα Αχαΐας αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ.

Οι ελλείψεις αυτές όπως αναφέρει ανακοίνωση του κ. Φωτήλα, αφορούν σε βασικά υλικά, στην καθαριότητα και απολύμανση των οχημάτων και των εγκαταστάσεων – με κίνδυνο για την υγεία των ίδιων των αστυνομικών αλλά και των κρατουμένων και των επισκεπτών – αλλά και σε βασικά υλικά εξοπλισμού όπως ο περιορισμένος αριθμός παλαιού τύπου αλεξίσφαιρα, πεπαλαιωμένα οχήματα, απαρχαιωμένα συστήματα επικοινωνίας, ειδικές στολές όπως δικυκλιστών και ειδικών υπηρεσιών, φωσφορούχα γιλέκα, υγειονομικό υλικό (γάντια, μάσκες κλπ), μέσα σήμανσης της Τροχαίας, συντήρηση, καθαρισμός και ελαστικά οχημάτων, ατομικός εξοπλισμός Αστυνομικού κ.α., τα οποία ή δεν υπάρχουν ή βρίσκονται στις υπηρεσίες σε πολύ μικρές ποσότητες.

[custom:google-ads]

Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός για ποιους λόγους καθυστερεί η τακτική χρηματοδότηση και εάν πρόκειται να βρεθεί οριστική λύση σχετικά με τις ελλείψεις στον εξοπλισμό των αστυνομικών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα: Συνεχώς αυξάνονται οι ελλείψεις στα Αστυνομικά τμήματα Αχαΐας

Από καθημερινές έως πολύ σημαντικές ελλείψεις καταγράφονται καθημερινά στα αστυνομικά τμήματα της Αχαΐας με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες αλλά και οι αστυνομικοί.

Πιο αναλυτικά, παρατηρούνται ελλείψεις σε βασικά υλικά όπως για παράδειγμα είδη αλληλογραφίας (χαρτί εκτύπωσης, μελάνια, γραφική ύλη κ.α.) και ως εκ τούτου δεν δύναται να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Επιπλέον, η τακτική χρηματοδότηση για την καθαριότητα και απολύμανση των οχημάτων και των εγκαταστάσεων όπως τα κρατητήρια δεν πραγματοποιείται με κίνδυνο για την υγεία των ίδιων των αστυνομικών αλλά και των κρατουμένων και των επισκεπτών.

Τέλος, σημαντικές είναι οι ελλείψεις σε βασικά υλικά εξοπλισμού όπως για παράδειγμα ο περιορισμένος αριθμός παλαιού τύπου αλεξίσφαιρα, πεπαλαιωμένα οχήματα, απαρχαιωμένα συστήματα επικοινωνίας, ειδικές στολές όπως δικυκλιστών και ειδικών υπηρεσιών, φωσφορούχα γιλέκα, υγειονομικό υλικό (γάντια, μάσκες κλπ), μέσα σήμανσης της Τροχαίας, συντήρηση, καθαρισμός και ελαστικά οχημάτων, ατομικός εξοπλισμός Αστυνομικού κ.α., τα οποία ή δεν υπάρχουν ή βρίσκονται στις υπηρεσίες σε πολύ μικρές ποσότητες. Πολλές φορές η καλή θέληση και οι χορηγίες των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης καλύπτει αυτές τις ελλείψεις, αλλά η κυβέρνηση δεν πρέπει να στηρίζετε σε αυτές τις φιλότιμες προσπάθειες.

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.            Για ποιους λόγους καθυστερεί η τακτική χρηματοδότηση προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε υλικά στα αστυνομικά τμήματα Αχαΐας;

2.            Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση όσον αφορά στις ελλείψεις σε εξοπλισμό των αστυνομικών της Αχαΐας;

 

 www.thebest.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis