Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:03 | 24/01/2019

Θερμό παραμένει το κλίμα ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα για την Συμφωνία των Πρεσπών, με νέες διαμαρτυρίες και απόπειρες επιθέσεων σε βάρος Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στα περιστατικά αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από περίπου 800 άτομα στην Κατερίνη. Περίπου 100 εξ αυτών κινήθηκαν με την διάλυση του συλλαλητηρίου, απειλητικά προς την οικία της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, Μπέτυς Σκούφα, όμως βρέθηκαν μπροστά στον φραγμό της Αστυνομίας, που ήδη είχε προλάβει να πάρει τα μέτρα της. Ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, οι οποίοι δέχτηκαν πέτρες, με αποτέλεσμα, δύο αστυνομικοί να τραυματιστούν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν τους ταραξίες και ακολούθησαν προσαγωγές υπόπτων. Οι συγκεντρωμένοι υποχώρησαν και συγκεντρώθηκαν εκ νέου έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, όπου η κατάσταση παραμένει ήρεμη.

Επίσης νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία από περίπου 300 άτομα στην Δράμα, οι οποίοι κινήθηκαν προς την οικία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, όμως επίσης η Αστυνομία είχε λάβει τα μέτρα της στο σημείο. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και υβριστικά συνθήματα σε βάρος του Βουλευτή και στη συνέχεια αποχώρησαν.

[custom:google-ads]

Στου Ευζώνους στα σύνορα με τα Σκόπια οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή επτά ατόμων που αρνούνταν να αποχωρήσουν από το σημείο με αποτέλεσμα την πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας και διέλευσης των οχημάτων.

Στην Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένταση από ομάδα ταραχοποιών που επιτέθηκαν με πέτρες και φωτοβολίδες σε κατάληψη αντιεξουσιαστών επί της Βασ. Γεωργίου και στη συνέχεια στο ύψος της φοιτητικής λέσχης επί της οδού Εγνατίας, όπου επίσης προχώρησαν σε ρίψη αντικειμένων, μεταξύ τους και βόμβες μολότοφ σε βάρος αστυνομικών αυτή την φορά.

Πρόσθετα, αυτήν την ώρα σημειώνονται συγκρούσεις ταραχοποιών με τις αστυνομικές δυνάμεις και στην Πλατεία Συντάγματος. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν φωτοβολίδες και αντέδρασαν με ρίψη δακρυγόνων και αντεπιθέσεις για την απώθησή τους από τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis