Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:48 | 18/04/2016

Ο μικτός τους μισθός είναι στα 586 ευρώ παρά ταύτα όμως η τράπεζα τούς καλεί -για να συνεχίσουν να έχουν δουλειά- να μετακομίσουν στην πρωτεύουσα. Οι 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους στον αρμόδιο υπουργό απαιτούν να μάθουν για το τι προτίθεται να κάνει ούτως ώστε 17 εργαζόμενοι της Εurobank να μη δουν την πόρτα εξόδου της τράπεζας.

Ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα καταγγέλλει τον εκβιαστικό και καταχρηστικό -όπως λένε- τρόπο της εν λόγω τράπεζας σε ανθρώπους που δούλευαν για χρόνια στα καταστήματα του πρώην ΤΤ, που εξαγοράστηκε από τη Εurobank.

«Πριν από έναν χρόνο εξαναγκάστηκαν για να κρατήσουν τη δουλειά τους να αλλάξουν για άλλη μια φορά εργολάβο και βρέθηκαν στη Mellon Techonologies αλλά και ειδικότητα για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, την εκκαθάριση του φυσικού αερίου στα υπόγεια των καταστημάτων μαζί με κατσαρίδες και τρωκτικά. Επιπλέον, στη συνέχεια, πριν από έξι μήνες, εξαναγκάστηκαν σε μείωση μισθού και να πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό» αναφέρει μεταξύ άλλων στην καταγγελία του ο Σύλλογος στην προσπάθειά του να περιγράψει τα πάθη των ανθρώπων αυτών για μια θέση στον… ήλιο.

Οι βουλευτές ρωτούν τον Γιώργο Κατρούγκαλο τι θα γίνει με όλους αυτούς τους εργαζόμενους μεταξύ των οποίων γυναίκες σε λοχεία και μητέρες ή μέλλουσες μητέρες.

«Μητέρες σε λοχεία απαγορεύεται να απολυθούν» αναμένεται να απαντήσει ο υπουργός.

Ναι , όταν όμως σου λένε να φύγεις από Καρδίτσα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Χανιά και να πας με 586 ευρώ Αθήνα τότε ποια επιλογή έχεις;

Σπίτι μου, σπιτάκι μου…

Λ.Μ.

www.zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis