Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:36 | 28/12/2019

Έγγραφο της Ομοσπονδίας των αστυνομικών προς την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Σοφία ΖΑΧΑΡΑΚΗ:

Κυρία Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας, με το υπ' αριθ. 302/8/6-α από 23/04/2019 έγγραφό της, είχε ενημερώσει αναφορικά με το ανωτέρω θέμα την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, δίχως έως σήμερα να υπάρξει θετική πρόοδος ως προς την εξεύρεση οριστικής λύσης, που ταλανίζει ανέκαθεν την αστυνομική οικογένεια όταν τυγχάνει ο/η σύζυγος να είναι εκπαιδευτικός.

Σήμερα, επανερχόμαστε στο μείζον αυτό ζήτημα με αφορμή το υπ' αριθ. 157/2019 από 27/12/2019 επισυναπτόμενο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, ώστε και εσείς ως νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων να καταστείτε ενήμερη αλλά και κοινωνός της αδικίας που συντελείται εις βάρος των συναδέλφων μας, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 4553/2018 που τροποποιεί το άρθρο 21 του Ν. 2946/2001 και τη μη εναρμόνιση μας σε αυτό. Γίνεται ευρέως αντιληπτό ότι, αυτή η διακριτή αντιμετώπιση θα πρέπει να παύσει να υφίσταται, καθόσον η συμβολή και η προσφορά όλων των ένστολων λειτουργών του Κράτους είναι εφάμιλλη και ταυτόσημη με την αρχές που το διέπουν και ως μια εξ αυτών είναι η οικογένεια, ο αρχέγονος αυτός θεσμός που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του Έθνους μας και σήμερα μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης, όπως δια στόματος του κ. Πρωθυπουργού έχει τονιστεί,  ιδίως στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και με την υπογεννητικότητα προ των πυλών να απειλεί ευθέως την υπόσταση μας.

Κα Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας είναι απολύτως πεπεισμένη ότι το εύλογο αίτημα μας θα εισακουστεί αυτή τη φορά, με την ευχή και  ελπίδα πως θα υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις, ώστε να μην επανερχόμαστε σε θέματα αυτονόητα που άπτονται της λειτουργίας ενός Κράτους Δικαίου και μιας ευνομούμενης Πολιτείας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της ΄Ενωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Συνημμένα αρχεία: XANIA_2.pdf

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis