Σχολική τροχονόμος αναζητεί βοηθό μέσω... Facebook - Τι δίνει για μεροκάματο

Σχολική τροχονόμος αναζητεί βοηθό μέσω... Facebook - Τι δίνει για μεροκάματο

Τον νόμο στα χέρια της προσπάθησε να πάρει μία σχολική τροχονόμος δημοτικού σχολείου, στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, η οποία αυτοβούλως με ανάρτησή της σε γκρουπ σελίδας κοινωνικής δικτύωσης επιχείρησε -και μάλιστα δια αμοιβής- να…προσλάβει βοηθό. Τι λέει στο GRTimes ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργος Σταυρίδης ο οποίος είχε γνώση του θέματος.

Κι όμως. Συνέβη και αυτό! Σχολική τροχονόμος δημοτικών σχολείων της περιοχής Κορδελιού – Ευόσμου, αποφάσισε αυτοβούλως να ψάξει για βοηθό μέσω αγγελίας που ανάρτησε σε γκρουπ στο facebook, αναφέροντας μάλιστα ότι θα προσφέρει και… μεροκάματο, για κάθε φορά που η ίδια θα αντικαθίσταται: «Μεροκάματο δίνω 8€ για όλη μέρα και τα μισά για μία από τις δύο βάρδιες», έγραψε συγκεκριμένα.

Χρήστες, μάλιστα, που σχολίασαν κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ανέφεραν ότι η τροχονόμος επιτρέπεται να αναζητήσει την αντικαταστάτριά της, χωρίς ωστόσο να στοιχειοθετήσουν τον τρόπο που μπορεί να συμβεί αυτό, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς λάθος.

Δείτε την ανάρτηση:

 

Σταυρίδης: Λάθος η αγγελία – Τι ισχύει για τους αντικαταστάτες

Η πρωτοβουλία της τροχονόμου, γέννησε αρκετές απορίες. Το GRTimes, προσπαθώντας να βρει τις απαντήσεις, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργο Σταυρίδη.

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, η ανάρτηση της τροχονόμου στο facebook «ήταν ένα λάθος», συμπληρώνοντας σε έντονο ύφος ότι «αυτό που έκανε είναι προσβλητικό και παράλογο, γιατί δεν την αφορά το ζήτημα».

Εξηγώντας στη συνέχεια τη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί, ο κ. Σταυρίδης ανέφερε ότι «πρωτίστως, έπρεπε να ενημερωθούμε εμείς για το κώλυμά της, έτσι ώστε να βρούμε μία αντικαταστάτρια», προσθέτοντας ότι «αυτό συμβαίνει όταν η τακτική τροχονόμος πρέπει να απουσιάσει από το πόστο της. Στο πλαίσιο, αυτό το πρώτο που έπρεπε να κάνει ήταν να ενημερώσει αρχικά εμάς και μετά να κινηθεί η διαδικασία για οτιδήποτε. Τον αντικαταστάτη εμείς τον βρίσκουμε».

Εάν είχε λάβει γνώση η Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το συγκεκριμένο περιστατικό θα έβρισκε κάποιον να αναπληρώσει το κενό, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος. «Θα στέλναμε ακόμη και τη δημοτική αστυνομία, όπως κάναμε σε ένα άλλο σημείο που υπήρχε ανάγκη και δε βρίσκαμε άτομο για αντικατάσταση», όπως είπε, εξηγώντας ωστόσο ότι «υπάρχει πρόβλημα με τη συγκεκριμένη».

Επιπλέον, ο κ. Σταυρίδης υπογράμμισε ότι παρέχεται εκπαίδευση στις τροχονόμους, προκειμένου να διακόπτουν ομαλά την κυκλοφορία των οχημάτων και να προστατεύουν τα παιδιά, ενώ σημείωσε ότι παραδίδονται και σχετικά σεμινάρια, τα οποία ωστόσο φέτος δε διεξήχθησαν, λόγω κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια σχετική διαδικασία, η οποία εν προκειμένω  δεν τηρήθηκε επ’ ουδενί.

 GRtimes