Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:58 | 21/08/2015

Στις 16:00 το μεσημέρι αναμένεται η σύγκρουση κορυφής μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της ανεξαρτητοποίησης των 25 διαφωνούντων βουλευτών και την διαφαινόμενη αυτόνομη κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές.

Εκεί αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την κάθοδο του κόμματος στις εκλογές, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης και στο φόντο της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 14:00, αλλά μετατέθηκε στις 16:00 ώστε να μπορέσει να παραβρεθεί και ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο παραιτηθείς πρωθυπουργός αναμένεται να κατηγορήσει για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ τους διαφωνούντες υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, μετά και τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας, ενώ οι διαφωνούντες θα καταγγείλουν για μνημονιακή μετάλλαξη την ηγεσία του κόμματος.

Το στίγμα για τη στάση που θα τηρήσει το «προεδρικό» μπλοκ έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου που νωρίτερα έκαναν λόγο για «αποτύπωση της επιλογής που είχαν κάνει να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, «έπεσε» στο τραπέζι η πρόταση για διεξαγωγή Συνεδρίου πριν τις εκλογές από την πλευρά των «53», η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από τον πρωθυπουργό καθώς τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι στο κομματικό όργανο μετέχουν τέσσερα μέλη προερχόμενα από την Αριστερή Πλατφόρμα. Ο Αλέκος Καλύβης ήδη από την Πέμπτη υπέβαλε την παραίτησή του από την ΠΓ, ενώ μένει να φανεί τι στάση θα κρατήσουν οι Σόφη Παπαδόγιαννη, Στάθης Λεουτσάκος και Αντώνης Νταβανέλος.

Τέλος, δεδομένου ότι το ενδεχόμενο για τη διεξαγωγή Συνεδρίου αποκλείστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, πιθανό θεωρείται να αποφασιστεί στην ΠΓ η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές, με τη σύνθεσή της ωστόσο να παραμένει άγνωστη, μετά και την απόφαση των διαφωνούντων να κατέβουν στις εκλογές με δικό τους κομματικό σχηματισμό.

http://www.newsbeast.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis