Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:18 | 06/12/2021

Ένα διπλωματικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, μετά τη σύλληψη ενός 41χρονου αστυνομικού που υπηρετεί στο Α.Τ. Φερών του Έβρου, από άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, η σύλληψη έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης επειδή –όπως αναφέρουν- εντοπίστηκε να κινείται σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο Βαθμολόγιο Αστυνομικών: Ανάλυση με πρακτικά παραδείγματα


Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί με τον 41χρονο αστυνομικό ήταν και μία φίλη του, έχοντας περάσει μαζί με το Ι.Χ. αυτοκίνητο του από τον συνοριακό σταθμό των Κήπων, για εκδρομή στην Τουρκία. Αρχικά σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ άμεσα ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών και ξεκίνησε διπλωματικές ενέργειες πρώτον για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και δεύτερον για την επιστροφή του στη χώρα μας.

Πηγές προσκείμενες στο ελληνικό ΥΠΕΞ υποβαθμίζουν τη σπουδαιότητα του περιστατικού και εκφράζουν αισιοδοξία για άμεση επίλυση. Για την ώρα ο 41χρονος αστυνομικός και η φίλη του κρατούνται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή, ενώ αναλύονται τα κινητά τους τηλέφωνα για να διαπιστωθεί εάν έχουν «ύποπτο» υλικό.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ενώ ένα από τα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι ο αστυνομικός του Α.Τ. Φερών Έβρου να μην έλαβε την ειδική άδεια που απαιτείται όποτε στρατιωτικός ή στέλεχος των σωμάτων ασφαλείας περνάει τα σύνορα της Τουρκίας ακόμη για τουριστικούς λόγους.

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis