Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 04/06/2016

Την... μεσάζοντα της άγριας δολοφονίας του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, η σορός του οποίου είχε βρεθεί ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή του σε... καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, από την Βουλγαρία, ήταν φίλη της 45χρονης συμπατριώτισσάς της, γυναίκας του θύματος, και γνώριζε το... οικονομικό παρασκήνιο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η συλληφθείσα προσφέρθηκε να βοηθήσει τη φίλη της βρίσκοντας άνθρωπο που θα σκότωνε τον 63χρονο συνταξιούχο ναυτικό. Η γυναίκα του θύματος συμφώνησε, και λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο Ρουμάνος δολοφόνος, ο οποίος αρχικά φαίνεται να αναισθητοποίησε χτυπώντας στο κεφάλι τον 63χρονο και στη συνέχεια τον τοποθέτησε δεμένο πισθάγκωνα στον καταψύκτη. 

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας σχημάτισαν δικογραφία και περιμένουν την έκδοση ενταλμάτων για τον Ρουμάνο, φυσικό αυτουργό, αλλά και τη 45χρονη Βουλγάρα ως ηθική αυτουργό. Ο δολοφονός έχει διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ η 45χρονη βρίσκεται στην Βάρνα της Βουλγαρίας, για την οποία θα εκδοθούν διεθνείς αναζητήσεις.
Από την πρώτη στιγμή η 45χρονη Βουλγάρα Ρομά Ανέλια Αλεξάντροβα, ήταν η βασική ύποπτη της άγριας δολοφονίας του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη.
Η ύποπτη φαινόταν να κάνει… real estate στη Βάρνα της Βουλγαρίας, αγοράζοντας ακίνητα με τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που είχε αποσπάσει από τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον πρώην σύζυγό της.

Η ιατροδικαστής κ. Σουλτάνα Μαριανού είχε καταφέρει να αποκαλύψει τα στοιχεία του προσώπου του θύματος αφαιρώντας «χειρουργικά» την πετσέτα που το κάλυπτε, με αποτέλεσμα την αναγνώριση από τον αδερφό του.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής είχαν ενεργοποιήσει τους συνδέσμους συνεργασίας με συναδέλφους τους στη γειτονική χώρα, θέλοντας να γνωρίζουν τον τόπο κινήσεών της, ούτως ώστε στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί από τα ευρήματα, πως έχει εμπλοκή στη δολοφονία του πρώην συζύγου της, και εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης της να ενημερώσουν άμεσα τις βουλγαρικές αρχές για τον εντοπισμό της.

Γάμος «συμφέροντος»

Από τις καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση, οι αστυνομικοί εντόπιζαν τα «μελανά» σημεία στη σχέση του ζευγαριού. Συγγενείς και φίλοι, έκαναν λόγο για έναν γάμο συμφέροντος από την πλευρά της 45χρονης και για έναν γάμο έρωτα και αποκατάστασης από αυτή του θαλασσοδαρμένου ναυτικού. Την γνώρισε και την παντρεύτηκε το 1997 μετά από ένα ταξίδι στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Ο 44χρονος τότε άνδρας, στην επιδίωξή του να προσελκύσει την κατά 18 χρόνια μικρότερή του γυναίκα, πλήρωσε κάποιες οφειλές των γονιών της και τους αγόρασε σπίτι. Την έφερε στην Ελλάδα, την παντρεύτηκε και το 2003, έχοντας την επιθυμία να αποκτήσει ένα παιδί, το κατάφεραν μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση.

Άνοιξαν κοινό τραπεζικό λογαριασμό, που τότε περιείχε 45.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια ταξιδιού του ναυτικού, με το παιδί νήπιο ακόμη, η Αλεξάντροβα πήρε τα χρήματα και έφυγε για την Κρήτη και μετά στη Βουλγαρία. Με την βοήθεια ιδιωτικού ντεντέκτιβ, εντοπίστηκε, επέστρεψε το παιδί όχι όμως και τα χρήματα. Το 2004 ξεκινά η δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού. Το 2008 ο πατέρας του ναυτικού και παππούς του 13χρονου σήμερα αγοριού, λίγο πριν πεθάνει την ίδια χρονιά, έβαλε σε κλειστό τραπεζικό λογαριασμό του παιδιού περίπου 230.000 ευρώ, τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όταν θα συμπλήρωνε το 18ο έτος της ηλικίας του. Εκείνη τη χρονιά ο ναυτικός προτείνει στον δικηγόρο της συζύγου τα χρήματα του λογαριασμού να χρησιμοποιηθούν μαζί με δικά του 170.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου στο Λαγονήσι με την προϋπόθεση να γραφτεί στο όνομα του παιδιού. Η Βουλγάρα αρνήθηκε και… απέλυσε τον δικηγόρο ως «πουλημένο».

Όταν βλέπει ότι χάνει την επιμέλεια του παιδιού, βάζει μπρος το σχέδιο «ανάληψης» των 230.000 ευρώ, κάτι που καταφέρνει με τη χρήση πλαστογραφημένης υπεύθυνης δήλωσης εξουσιοδότησης χωρίς καν… γνήσιο υπογραφής όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Το παιδί σε κουτί με… λαχανικά

Έχοντας χάσει την επιμέλεια του παιδιού φεύγει παράνομα στη Βουλγαρία, βάζοντας το 5χρονο τότε παιδί, σε ένα χαρτόκουτο με… λαχανικά, στην καρότσα φορτηγού μαζί με άλλα εμπορεύματα. Στην πατρίδα της πετυχαίνει δικαστικές αποφάσεις που της έδιναν την επιμέλεια του παιδιού, την ώρα που στη χώρα μας διωκόταν για αρπαγή ανηλίκου, πλαστογραφία και υπεξαίρεση. Εντοπίζεται και πάλι από ιδιωτικό ντεντέκτιβ που προσλαμβάνει ο ναυτικός. Πείθεται, έρχεται στην Ελλάδα μαζί με το παιδί και συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο εξαιτίας των διώξεων που εκκρεμούσαν σε βάρος της. Ο εισαγγελέας δίνει εντολή να αφεθεί ελεύθερη. Ο μεγαλόψυχος και ευαίσθητος ναυτικός την βοηθά να ξεπεράσει τις καταδικαστικές αποφάσεις που ο ίδιος είχε πετύχει σε βάρος της. Με τα χρήματα, υποστήριξε ότι αγόρασε ακίνητα στη χώρα της στο όνομα του παιδιού χωρίς ποτέ να παρουσιάσει έγγραφα που να το αποδεικνύουν.

Η Αλεξάντροβα εκμεταλλεύεται για ακόμη μία φορά την ευαισθησία του για το παιδί και κηρύσσει μια «εικονική ανακωχή» με σκοπό το οικονομικό όφελος, αναφέρουν συγγενείς και φίλοι. Το διαζύγιο βγαίνει τον Οκτώβριο του 2014. Ο ναυτικός έμενε στο ιδιόκτητο σπίτι της οδού Αριστοτέλους στην Καλλιθέας, ενώ εκείνη νοικιάζει το διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας 37, δέκα μήνες πριν από το έγκλημα που προσδιορίζεται ότι έγινε την Πρωτοχρονιά του 2015. Ο φίλος του τον είχε καλέσει να φάνε μαζί, με τον ναυτικό να αποδέχεται την πρόταση αναφέροντας ότι θα ερχόταν με τον γιο του. Ποτέ δεν φάνηκε. Αυτός ο φίλος ειδοποίησε τον αδερφό του ναυτικού, με τον οποίο δεν είχαν καλές σχέσεις, να δηλώσει την εξαφάνισή του στις 15 Ιανουαρίου 2015. Ένα χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2016 ένας δικαστικός επιμελητής και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αποκαλύπτουν το έγκλημα στον… καταψύκτη.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis