Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:00 | 06/02/2015

 

Επιχειρηματίας ήθελε να «λαδώσει» τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας προκειμένου να ακυρώσει διαγωνισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων του λιμανιού και να τον επαναπροκηρύξει... ευνοϊκότερα για την εταιρεία του!

 Σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ο 38χρονος επιχειρηματίας, συνιδιοκτήτης αλυσίδας εταιρειών διαχείρισης αποβλήτων και ενέργειας με έδρα τον Πειραιά, προσέγγισε τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ) και του πρότεινε 15.000 ευρώ, προκειμένου η επιχείρησή του να έχει ευνοϊκή συμμετοχή σε διαγωνισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων που ήταν σε εξέλιξη.

 Ο πρόεδρος του οργανισμού, απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές, και σε ραντεβού που δόθηκε χθες το απόγευμα στην Κέρκυρα, συνελήφθη ο επιχειρηματίας, τη στιγμή που έδωσε 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή του συνολικού ποσού των 15.000 ευρώ που είχε προτείνει ως «μίζα» στον πρόεδρο.

  Ο 38χρονος επεδίωκε από τον πρόεδρο του Ο.Λ.ΚΕ να ακυρώσει το διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει, τροποποιώντας τους σχετικούς όρους και τις προϋποθέσεις.

Είχαν ακολουθήσει σειρά τηλεφωνικών επαφών έως την τελική που δόθηκε το ραντεβού της σύλληψης. Ο 38χρονος συνελήφθη αμέσως μετά την παράδοση των χρημάτων στον πρόεδρο του οργανισμού, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς με τη κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου, οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis