Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:15 | 06/12/2014

 

Έδώ και 30 χρόνια η Beretta χρησιμοποιείται ως το βασικό πιστόλi του αμερικανικού στρατού. Τώρα όμως το Πεντάγωνο κηρύσσει διαγωνισμό για ένα νέο όπλο. Οι κατασκευαστές όπλων τρίβουν τα χέρια τους καθώς ένα τέτοιο συμβόλαιο αποτελεί ευκαιρία ζωής αποφέροντας πολλά κέρδη.

'Ενας εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στο CNNMoney πως η αίτηση για προσφορές από τις κατασκευάστριες εταιρείες θα κατατεθεί τον Ιανουάριο.

Η Smith&Wesson και η General Dynamics ανακοίνωσαν πως θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό με το δημοφιλές πιστόλι M&P:

Smith & Wesson M&P, πηγή: gunspedia

H Beretta όμως ανακοίνωσε πως θα πάρει και αυτή μέρος στον διαγωνισμό.

Κάθε σύμβαση με τον αμερικανικό στρατό είναι μεγάλη υπόθεση, όχι μόνο επειδή οι Αμερικανοί στρατιώτες θα χρησιμοποιούν το όπλο για πολλά χρόνια. Τα όπλα που επιλέγονται από τον αμερικανικό στρατό λατρεύονται από το κοινό, χρησιμοποιούνται σε ταινίες όπως του James Bond και γίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά στους πολίτες με άδεια οπλοκατοχής.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος πωλήσεων της Beretta, Gabriele de Plano, δήλωσε πως η εταιρεία του έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 600.000 Μ9 στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, κυρίως για στρατιωτική χρήση, και με τωρινό συμβόλαιο για 20.000 όπλα επιπλέον.

Beretta M9

 

Θα «το γυρίσει» στο πλαστικό;

O βασικός ανταγωνιστής της Beretta είναι το αυστριακό Glock, ένα πολυμερές πιστόλι που έγινε δημοφιλές με την εμφάνισή του στην ταινία Die Hard. To Glock έκανε την επανάσταση στα πιστόλια με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του και επειδή δεν αποτελείται από ξύλο ή μέταλλο αλλά πλαστικό.

Glock με φακό

 

Η Smith & Wesson πιστεύει ότι ο στρατός θα ήθελε να το γυρίσει στο πλαστικό. Η εταιρεία αναφέρει ότι το πολυμερές της M&P είναι κατάλληλο για τον στρατό των ΗΠΑ, ο οποίος ψάχνει για «ένα νέο συναρμολογούμενο περίστροφο που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε όλα τα μεγέθη χεριών.

Τα πολυμερή πιστόλια έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή ως ελαφριά και εργονομικό, ιδίως μεταξύ των γυναικών που έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν πιστόλια ολοένα και περισσότερο.

Πηγή: CNNMoney

http://www.huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis