Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:49 | 10/12/2014

 

Με τέσσερα νέα αυτοκίνητα πολλαπλών ρόλων ενισχύεται η πυροσβεστική δύναμη της Λέσβου. Τα οχήματα παρελήφθησαν χθες και άμεσα κάποια από αυτά πρόκειται να προωθηθούν σε πυροσβεστικά κλιμάκια, ώστε να ενισχύσουν τους εκεί στόλους οχημάτων εντασσόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού.

Πρόκειται για τέσσερα νέα, μικρά και ευέλικτα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με δεξαμενή νερού 500 λίτρων και αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα με αυλό εκτόξευσης νερού.

Το βασικό πλεονέκτημα των συγκεκριμένων οχημάτων είναι οι δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου, που τους επιτρέπει να επιχειρούν σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές, χάρη στο εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης που διαθέτουν. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για περιπολίες, καθότι ως μικρά οχήματα έχουν χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης.

Ενισχύουν…
Να σημειωθεί πως το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι επιτακτικό αίτημα των πυροσβεστικών υπαλλήλων να ενισχυθεί ο στόλος και κάποια παλιά οχήματα να αντικατασταθούν.

Να θυμίσουμε, μάλιστα, πως ολόκληρο το νησί στερείται τις επιχειρησιακές δυνατότητες ενός ειδικού πυροσβεστικού οχήματος, κυρίως για προσέγγιση σε ψηλά σημεία, το οποίο εδώ και δύο χρόνια είναι για επισκευές.

Να σημειωθεί εδώ πως στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκού προγράμματος, πέντε πυροσβεστικά οχήματα ίδιου τύπου θα διατεθούν στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Χίου και Σάμου, ενώ αναμένεται η σταδιακή παράδοση στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μέχρι τον Ιούνιο του 2015, και 11 πυροσβεστικών οχημάτων διαφόρων τύπων και κατηγοριών, με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, αξίας ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

http://www.emprosnet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis