Στη σημερινή εποχή, που όλα τα μετράμε με γνώμονα το οικονομικό κόστος, είναι πολύ πιθανό οι λέξεις να χάσουν το νόημα τους και να κληθούμε ως αναγνώστες ποιήματός να προσπαθούμε να καταλάβουμε " τί θέλει να πει ο ποιητής " .
Για μένα προσωπικά είναι ανούσιο να μπει κανείς στη διαδικασία να κάνει συγκρίσεις με βάση μια λέξη που θα χαρακτηρίσει ένα επάγγελμα. Τί σημαίνει πιο επικίνδυνο το επάγγελμα του ξυλοκόπου από του αστυνομικού? Του οικοδομου που κρέμεται από τις σκαλωσιες δεν είναι επικίνδυνο? Της κομμώτριας που εισπνεει τα χημικά? Του ταμεία της τράπεζας?
Όλα τα επαγγέλματα έχουν τους κινδύνους τους κ αλίμονο αν μπούμε στη διαδικασία των συγκρισεων, απλά υπάρχουν κάποιοι κλάδοι επαγγελματιών που θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο για το κοινό καλό (αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό) γιατί απλά δεν μπορούν να κάνουν πίσω, γιατί έχουν ηθική αλλά κ νομική υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία μας.
Ο ξυλοκόπος παράδειγμα , με ακραία καιρικά φαινόμενα θα κάτσει σπίτι του γιατί δεν θα μπορεί να εργαστεί, ο αστυνομικός, ο λιμενικός, ο πυροσβέστης θα είναι στην θέση του κ θα προσπαθεί να σώσει ανθρώπινες ζωές. Άρα η επικινδυνότητα ενός επαγγέλματος έχει να κάνει κ με το δικαίωμα της επιλογής κατά πόσο θα εκθέσω εαυτόν σε κίνδυνο ! Καλό είναι αυτό να μην το ξεχνάμε...
** Το ανωτερω κείμενο αναρτήθηκε στο fb από το μέλος του δ.σ. των Συνοριακών Αττικής κ. Νίκο Μπαλούρδο