Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:39 | 07/09/2015

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές και τα κόμματα ρίχνουν σιγά σιγά στη μάχη όλα τους τα επικοινωνιακά όπλα, δημοσιεύοντας συνεχώς νέα τηλεοπτικά σποτ, τα οποία κατά κύριο λόγο αποτελούν αρνητική διαφήμιση των αντιπάλων τους. 

Στα δύο νέα τηλεοπτικά σποτ που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικό σύνθημα είναι ότι "συμφέρον όλων μας να μην υπάρχουν συμφέροντα", στοχεύοντας στη διαπλοκή και την αντιπολίτευση. Σε αυτά φαίνονται να μιλούν καθημερινοί άνθρωποι οι οποίοι μεταξύ άλλων εκφράζουν τις επιθυμίες τους γι' αυτές τις εκλογές: 

-"Θέλω αυτόν που δε ντρέπεται να με κοιτάξει στα μάτια"

-"Θέλω να ζω με αξιοπρέπεια"

-"θέλω να μου λένε την αλήθεια".

Τα σποτ τελειώνουν με το σύνθημα του κόμματος "ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κερδίζουμε το αύριο".

 

 

 

Τα δύο νέα προεκλογικά σποτ της της Νέας Δημοκρατίας βασίζονται σε μία προσωπική ιστορία το καθένα: Το ένα έχει τίτλο «Μια μέρα στη ζωή της Λίνας, ιδιωτικής υπαλλήλου» και ξεκινά δείχνοντας την Λίνα να ακούει στην τηλεόραση τον Αλέξη Τσίπρα να λέει «εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε Μνημόνιο», καθώς ετοιμάζεται να πάει στη δουλειά της. Το δεύτερο αφορά τον «Απόστολο», ιδιοκτήτη καταστήματος.

 

 

Δύο νέο σποτ δημοσίευσε και το Ποτάμι, στοχεύοντας τόσο τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τη ΝΔ. "Σε 13 μέρες θα δώσεις τη σημαντικότερη δουλειά της χώρας στους ανεπάγγελτους; Ο ένας στο κόμμα από μαθητής, ο άλλος 26 χρόνια βουλευτής", αναφέρει το πρώτο σποτ. Στο δεύτερο  σποτ μπαίνει το δίλημμα ανάμεσα στο "παλιό-παλιό ή νέο-παλιό".

 

 

Το σποτ του ΚΚΕ στοχεύει κυρίως στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας:  "Ειπώθηκαν ψέματα, που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν. (Μενέλαος Λουντέμης). Τους δοκίμασες... ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ".

Μετά το "τρενάκι" του Ιανουαρίου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο βασίζουν το μήνυμά τους στο ότι αποτελούν τον εκ δεξιών κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή τη φορά «ο μικρός έσπασε το αριστερό του χέρι» όμως ο Πάνος Καμμένος τον περιμένει στο νοσοκομείο. «Αλλά μικρός είναι και θα μάθει». «Είδες που τα καταφέραμε; Το κολλήσαμε» λέει στον μικρό Αλέξη ο Πάνος Καμμένος και στη συνέχεια προτίθεται να του δείξει πως να γράφει το ίδιο καλά «και με το δεξί».

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis