Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 16/06/2020

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, αντιπροσωπεία μελών Δ.Σ της Ένωσής μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Σκούμα, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Δούβαλη και του Διευθυντή Αστυνομίας Ιωαννίνων  κ. Βασίλειου Μουσελίμη.

   Κατά την συνάντηση η οποία διεξήχθη σε θετικό από τις δυο πλευρές κλίμα, μεταφέρθηκε ο έντονος προβληματισμός των συναδέλφων μας, καθώς ένα σχεδόν έτος από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί καμία προεκλογική δέσμευση για το Αστυνομικό Προσωπικό, το οποίο με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού, τόσο στην επιχείρηση του Έβρου, όσο και με το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας, ανέδειξε το κύρος του σώματος που υπηρετούμε.

   Τονίστηκε η ανάγκη άμεσης δρομολόγησης και επίλυσης των ζητημάτων που η Ομοσπονδία μας έχει αναλυτικά επισημάνει τόσο προς την πολιτική, όσο και προς την φυσική ηγεσία του σώματος, όπως η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας μας, η θέσπιση ενός νέου και δίκαιου μισθολογίου το οποίο θα διορθώνει τις αδικίες του υπάρχοντος αλλά και επιμέρους ζητήματα όπως αυτό της συνυπηρέτησης Αστυνομικών με συζύγους εκπαιδευτικούς.

   Σε τοπικό επίπεδο αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν τα μέτρα προστασίας των συναδέλφων μας από τον Κορωνοϊό στα σημεία εισόδου-εξόδου της χώρας μας, η επικινδυνότητα που ανακύπτει από μεταγωγές επικίνδυνων ποινικών κρατουμένων λόγω της μη παραλαβής τους από τα Καταστήματα Κράτησης καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης με σύγχρονο   υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα.

  Ο κ. Υφυπουργός από την πλευρά του, λαμβάνοντας υπόψη όσα τεκμηριωμένα και διεξοδικά του επισημάνθηκαν, τόνισε πως στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του και σε συνεργασία με το δευτεροβάθμιο  συνδικαλιστικό μας όργανο την Π.Ο.ΑΣ.Υ., θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ανέστης                        ΚΙΤΣΙΟΣ Κωνσταντίνος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis