Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:45 | 14/12/2014

 

Ο Πρόεδρος, ο Ταμίας και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. συναντήθηκαν σήμερα 13-12-2014 και ώρα 14:30 με τον Διευθυντή της Δ.Α.Α.Α. Ταξίαρχο κ. ΔΗΜΟΥ Δημήτριο προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα της Διεύθυνσης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης επισήμανε στο Ταξίαρχο ότι το προσωπικό της Διεύθυνσης έχει εξουθενωθεί και συνεχίζει να ταλαιπωρείται με κομμένα ρεπό και νυχτερινά ακόμα και μετά τη λήξη της θερινής περιόδου.

Τόνισε στο Ταξίαρχο το γεγονός ότι δεν είναι δυνατό το αεροδρόμιο να ανταπεξέρχεται  με το φιλότιμο και μόνο των Αστυνομικών που υπηρετούν στις Υπηρεσίες, ενώ συμπέρανε ότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης θα έχει ως αποτέλεσμα το επόμενο καλοκαίρι  να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο και χωρίς προσωπικό.

Επίσης σημείωσε ότι η Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. έκανε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να ενισχυθεί η Διεύθυνση του Αερολιμένα και εισακούστηκε διότι ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής φρόντισε να τοποθετήσει στο αεροδρόμιο τριάντα πέντε (35) Αστυνομικούς, όμως τα συνεχώς αυξανόμενα πόστα ,και οι απαιτήσεις (δύο περιπολικά ανά βάρδια στον εμπορευματικό σταθμό, η αύξηση των περιπολιών, οι μεταγωγές κρατουμένων) αλλά και η αύξηση των μέτρων στη Διεύθυνση Αθηνών και η διάθεση προσωπικού στο ΥΦΕΚΑ Αμυγδαλέζας συμβάλουν έτσι ώστε να διαταράσσονται οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού.

Σε επικοινωνία μας με το Διοικητή του Α.Τ. Αερολιμένα Α/Υ. ΠΕΤΡΟΥ Νικόλαου ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ και της  Ένωσης Αξιωματικών Αττικής αφού μας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη ποιότητα του προσωπικού που διαθέτει μας τόνισε  πως  γνωρίζει ότι  αυτό σε πολλές των περιπτώσεων υπερβάλλει εαυτό.

Όσον αφορά τις ημερήσιες αναπαύσεις που λόγω των τελευταίων γεγονότων δεν χορηγήθηκαν, μας δήλωσε ότι θα χορηγηθούν κανονικά σε όλο το προσωπικό της υπηρεσίας του   χωρίς να χαθεί κανένα ρεπό, όπως γινόταν άλλωστε και μέχρι τώρα.

Ο Ταξίαρχος του Αερολιμένα τόνισε ότι το αεροδρόμιο αποτελεί στρατηγική υπηρεσία όσον αφορά την πάταξη της λαθρομετανάστευσης και προσπαθεί να το οχυρώσει όσο είναι δυνατό χωρίς να παραβιάζονται τα δικαιώματα των Αστυνομικών, για αυτό το λόγο όπως μας είπε έχει δώσει και τις ανάλογες οδηγίες στους Διοικητές των Υπηρεσιών.

Επίσης επισήμανε το γεγονός ότι φέτος στο Αεροδρόμιο δεν υπάρχουν Δόκιμοι Αστυφύλακες οι οποίοι χρησιμοποιούνταν σε πόστα που τώρα καλύπτονται από το υπάρχον προσωπικό.

Ακόμη παρά τη γενναία ενίσχυση του Αερολιμένα από το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής ήταν πάρα πολλοί οι Αστυνομικοί που μετατέθηκαν μετά από αίτηση τους από το αεροδρόμιο σε άλλες Υπηρεσίες ειδικότερα της επαρχίας ,ελαχιστοποιώντας τον πραγματικό αριθμό αυτών που το ενίσχυσαν.

Εμείς επισημάναμε στο Ταξίαρχο ότι ειδικά στα Δεκεμβριανά οι Αστυνομικοί που την 06 και 07 Δεκεμβρίου  εργάζονταν  πρωί, απασχολήθηκαν συνολικά είκοσι επτά (27) περίπου ώρες με διακοπή τεσσάρων ωρών για ξεκούραση ( από της 01΄30 της 7/12 πού αποδεσμεύτηκαν, μέχρι την 06΄30 της ιδίας που ανέλαβαν υπηρεσία ξανά,συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου μετάβασης από την Υπηρεσία προς τις οικείες τους και αντίστοιχα) γεγονός που συνιστά βάναυση εργασιακή μεταχείριση εις βάρος τους.

Ο Ταξίαρχος για αυτό το θέμα είπε ότι εκτελούσε τις εντολές για τη λήξη της επιφυλακής. Εμείς γνωρίζουμε ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισαν και οι συνάδελφοι που εργάζονται και στις άλλες Υπηρεσίες της Ν/Α Αττικής (και όχι μόνο) και φρονούμε ότι θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και μέριμνα από τη Γ.Α.Δ.Α. έτσι ώστε σε παρόμοιες περιπτώσεις επιφυλακών, εκτάκτων ή προκαθορισμένων, να αποδεσμεύεται πριν της 23:00 το προσωπικό που εργάζεται πρωί  την επομένη ,διότι ακόμα και σε περίπτωση εκτεταμένων επεισοδίων δεν είναι εφικτό αυτό να χρησιμοποιηθεί, γιατί τότε θα πρέπει να βάλουν λουκέτο οι Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Το ζήτημα αυτό θα θέσουμε άμεσα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής προς επίλυση.

Όσον αφορά τις ανάγκες του αεροδρομίου θα πρέπει να γίνει καλύτερος καταμερισμός του προσωπικού βάσει των υπηρεσιακών αναγκών σε συνδυασμό όμως πάντοτε με τον αριθμό της υπάρχουσας δύναμης που διαθέτει η Διεύθυνση.

Τέλος για τα μέτρα της Δ.Α.Α.Α. αλλά και της Δ.Α.Ν/Α.Α. ήδη επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο Διευθυντή και προγραμματίσαμε συνάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα για να εκθέσουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτά  στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Για το Δ.Σ.

-Ο-                                                                               -Ο-

 Πρόεδρος                                                                 Γεν. Γραμματέας  

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                   ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος            

  6978079503                                                             6977665820   

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis