Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:49 | 06/01/2016

Σε μία αποκάλυψη που συγκλονίζει προχώρησε το Sky News δίνοντας στη δημοσιότητα υλικό από τα πειράματα που κάνουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους για τις επιθέσεις τους κατά της Δύσης.

Σε αυτό φαίνεται ότι οι τρομοκράτες στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν θεαματικές επιθέσεις έχουν δημιουργήσει ακόμα και πρόγραμμα οδήγησης αυτοκινήτων χωρίς οδηγούς, ενώ όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η οργάνωση έχει προσλάβει επιστήμονες και ειδικούς στη βαλλιστική ώστε να φτιάξουν νέα όπλα τα οποία προορίζονται για να αιματοκυλίσουν τις χώρες της Δύσης.

Όπως τονίζει το βρετανικό Μέσο, σε ένα «πανεπιστήμιο» που εδρεύει στην πόλη της Ράκα της Συρίας, εργάζονται πάνω στην κατασκευή τηλεκατευθυνόμενων οχημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κινητές βόμβες σε χτυπήματα που θα έχουν πραγματικά καταστροφικά αποτελέσματα.

Σε μία άλλη αποκάλυψη, το Ισλαμικό Κράτος, έχει εντυπωσιάσει ακόμα και τις δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας καθώς μπορούν να τροποποιήσουν παλιούς πυραύλους έτσι ώστε να καταρρίψουν επιβατικά αεροσκάφη.

Πώς έφτασε το υλικό στο Sky News

Όπως σημειώνει το Sky News, το μαγνητοσκοπημένο υλικό έφτασε στα χέρια του από έναν αιχμάλωτο μαχητή του Ισλαμικού που είχε τραβήξει όσα σχεδίαζαν στην «μονάδα έρευνας και οργάνωσης» της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ταυτόχρονα, υλικό αναλύφθηκε και από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, όταν συνέλαβε εκπαιδευτή της τρομοκρατικής οργάνωσης που είχε σκοπό να το μεταφέρει στην Ευρώπη. Επιπλέον, αποστάτης που βρέθηκε στην Τουρκία, τόνισε ότι το άκρως απόρρητο πρόγραμμα σχεδιαζόταν στην Ράκα και είχε αποκλειστικό σκοπό τις επιθέσεις σε δυτικές χώρες.

«Χρυσωρυχείο πληροφοριών»

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα όσον αφορά στο Daesh», είπε ένας πρώην Βρετανός στρατιώτης και σύμβουλος του Βρετανικού Στρατού μόλις ενημερώθηκε για το υλικό, δηλώνοντας παράλληλα σοκαρισμένος από τις αποκαλύψεις.

Ο ειδικός του Βρετανικού Στρατού

«Αυτό που έχουμε δει από τα τυπικά προπαγανδιστικά τους βίντεο είναι ότι είναι πολύ υψηλής τεχνολογίας. Έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να εμπνεύσουν τους ανθρώπους και να ενοχλήσουν όσους άλλους τα έχουν δει. Έχουν γίνει με έναν πολύ ειδικό τρόπο», λέει ο πρώτην στρατιωτικός και συνεχίζει: «Αυτό το εκπαιδευτικό υλικό είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένο ώστε να μεταφέρει πληροφορίες, να μεταφέρει την πρόοδο στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, και να μας δώσει μία πολύ καλή εικόνα ως προς το που βρίσκονται τώρα, τι φιλοδοξούν να κάνουν και το σημαντικότερο (μας δίνουν την εικόνα) των ποικίλλων απειλών που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Θα μπορούσα να πω ότι είναι ένα χρυσωρυχείο πληροφοριών».

Στόχος να μην κινδυνέυουν οι τρομοκράτες

Σύμφωνα με τα βίντεο, το Ισλαμικό Κράτος έχει κατασκευάσει πλήρως αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς τα οποία μπορούν να φορτωθούν με εκρηκτικά και να οδηγηθούν προς ένα στόχο προκαλώντας τρομακτικές ζημιές.

Πιο συγκεκριμένα, οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι έχουν τοποθετήσει στη θέση του οδηγού κούκλες με θερμοστάτες ώστε να παράγουν την κατάλληλη θερμότητα που εκπέμπουν οι άνθρωποι και να ξεγελάσουν τις μηχανές σάρωσης που προστατεύουν κτίρια -κλειδιά της Δύσης. Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ μάλιστα, σκοπός των βίντεο ήταν να μεταφερθούν στους τρομοκρατικούς πυρήνες που βρίσκονται στην Ευρώπη ώστε να τους δώσει τις πληροφορίες για το πως θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σύμφωνα με τις νέες ανακαλύψεις.

Ένα άλλος λόγος ήταν να γίνουν τρομοκρατικά χτυπήματα στα οποία δεν θα διακινδυνεύσουν τις ζωές τους οι ίδιοι οι τρομοκράτες.

Όσον αφορά στους πυραύλους το υλικό αποκαλύπτει ότι οι τρομοκράτες απέκτησαν την ικανότητα να «αναγεννούν» κατά κάποιο τρόπο μέσω αυτοσχέδιων θερμικών μπαταριών αυτούς που στη Δύση θεωρούνται παλιοί και ίσως ανενεργοί λόγω της παρέλευσης των χρόνων.

Μία αυτοσχέδια θερμική μπαταρία για τους πυραύλους


iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis