Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:58 | 21/03/2016

Τα ενεργητικά συστήματα ασφάλειας των αυτοκινήτων επεκτείνονται σε κάθε δυνατό τομέα, με έναν από αυτούς να είναι τα φώτα. Αρκετοί κατασκευαστές έχουν αναπτύξει ρυθμιζόμενους προβολείς, ανάλογα με το φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου αλλά και την κυκλοφορία άλλων οχημάτων στο δρόμο. Η Ford μας παρουσιάζει την τεχνολογία Glare-Free Highbeam, διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις των πολυμορφικών S-MAX, Galaxy και του SUV Edge.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το σχετικό σύστημα χρησιμοποιεί μία τοποθετημένη στο παρμπρίζ κάμερα, ικανή να ανιχνεύει τα εμπρός και τα πίσω φώτα οχημάτων και ποδηλάτων, σε απόσταση έως 800 m. Στη συνέχεια δίνει εντολή για να σβήσει το φως προς την κατεύθυνση που θα μπορούσε να «τυφλώσει» οδηγούς και ποδηλάτες. Έτσι, ο οδηγός του Ford μπορεί να έχει συνεχώς αναμμένη τη μεγάλη σκάλα και να αντιλαμβάνεται πολύ νωρίτερα πιθανούς κινδύνους στο δρόμο.

Το Glare-Free Highbeam συνεργάζεται με το σύστημα Adaptive Front Lighting της Ford, το οποίο ρυθμίζει τη γωνία και την ένταση της δέσμης φωτός ανάμεσα σε επτά προεπιλεγμένες θέσεις. Ως κριτήρια είναι η ταχύτητα, το φως του περιβάλλοντος, η γωνία του τιμονιού, η απόσταση από το άλλο όχημα και η λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων.

Ανάλογες τεχνολογίες θα γίνονται στάνταρ καθώς θα πλησιάζουμε στα αυτόνομα οχήματα, καθώς η ανθρώπινη παρέμβαση θα είναι περιορισμένη.

  www.newsauto.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis