Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:47 | 20/09/2019

Αναγκάζομαι εκ των πραγμάτων να επανέλθω σε ένα θέμα που έχω γράψει κατ΄επανάληψη, πλην όμως, το ολιγότερο, κακώς πληροφορημένοι «συνάδελφοι;», συνεχίζουν να διακινούν φήμες και ψεύδη ως προς τη βιωσιμότητα του ΤΕΑΠΑΣΑ και την ικανότητα του (οικονομική) να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους ασφαλισμένους του, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναίτια ανησυχία στους συνάδελφους.  Ως μέλος του Δ.Σ του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α, εκπροσωπώντας των Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών σε αυτό, προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζω τα παρακάτω:

Με το Ν.4387/16(λεγόμενος και Νόμος Κατρούγκαλου) το ΤΕΑΠΑΣΑ παρέμεινε αυτόνομο και αυτοτελές διοικητικά και οικονομικά, συνεχίζοντας να παρέχει απρόσκοπτα τις εφάπαξ παροχές των ταμείων πρόνοιας Π. Χωροφυλακής, Π. Αστυνομίας Πόλεων και Πυροσβεστικής.

Ως προς τις εφάπαξ παροχές (το γνωστό εφάπαξ) ο προαναφερόμενος Νόμος προβλέπει συγκεκριμένο τρόπο υπολογισμού των, ο οποίος συμβάλλει στην ορθολογική και βιώσιμη πορεία των ταμείων πρόνοιας σε βάθος δεκαετιών. Τα προαναφερόμενα ταμεία που καταβάλλουν το εφάπαξ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΡΩΣΤΑ, εκπληρώνοντας στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους του, ΤΟΣΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ. 

Επίσης στο ταμείο ανήκει και ο Κλάδος Υγείας της Π. Αστυνομίας Πόλεων, ο οποίος σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες, ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΡΩΣΤΟΣ, παρέχοντας σημαντικές παροχές προς τους ασφαλισμένους του ταμείου της Π. Αστυνομίας Πόλεων και εφ εξής και στους ασφαλισμένους της Π. χωροφυλακής που έχουν προσληφθεί από 03/07/2009 και εντεύθεν, εφόσον επιθυμούν και υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι και την 03/01/2020 και υποχρεωτικά για όλους τους νεοπροσληφθέντες εφ εξής.

Τέλος στο Ταμείο ανήκει και ο λογαριασμός αλληλοβοηθείας για τους ασφαλισμένους της Π. Χωροφυλακής (γίνεται σχετική κράτηση προς τούτο στις αποδοχές τους) , στους οποίους χορηγεί εφάπαξ χρηματικό ποσό για σοβαρούς λόγους υγείας των ιδίων και προστατευομένων μελών των οικογενειών τους.

Τούτων δοθέντων, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, ΛΕΓΕΤΑΙ Ή ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α συνεχίζει την αυτόνομη και βιώσιμη πορεία του προς όφελος των ασφαλισμένων του και ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει με τα υφιστάμενα και ισχύοντα δεδομένα.   

Βασίλης ΒΡΑΝΤΖΑΣ

Μέλος του ΔΣ του ΤΕΑΠΑΣΑ( εκπρόσωπος Π.Ο.ΑΞ.Ι.Α)

Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Αττικής

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis