Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:19 | 22/07/2021

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της «Dassault Aviation» στην Αεροπορική Βάση Istres – Le Tubé, της Νότιας Γαλλίας, η τελετή παραλαβής του πρώτου από τα δεκαοκτώ (18) συνολικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale F3R που θα ενταχθούν στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι, κα Αγλαΐα Μπαλτά, o Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας και Διαστήματος της Γαλλίας, General Philippe Lavigne, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation, κ. Éric Trappier, εκπρόσωποι των εταιρειών Dassault Aviation, MBDA Missile Systems, Safran Aircraft Engines και Thales France, καθώς επίσης Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό της ΠΑ, το οποίο εκπαιδεύεται στον τύπο του αεροσκάφους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αρχηγός ΓΕΑ, αναφέρθηκε στις προηγμένες τεχνολογικές καινοτομίες και επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροσκάφους, οι οποίες θα προσφέρουν στρατηγικά αποτελέσματα σε ολόκληρο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων και θα διασφαλίσουν την ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση σε οποιαδήποτε αναδυόμενη απειλή εντός του FIR Αθηνών και έως την Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε εδώ την Ομιλία του Αρχηγού ΓΕΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis