Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 05/03/2022
Άρθρο του Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη
Αντιπροέδρου ΕΑΥΘ
 
Την ομάδα ΔΙΑΣ επισκέφθηκε η Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Γκελεστάθη Ιωάννα και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους συναδέλφους.
 
Η κ. Γκελεστάθη αντιλήφθηκε από πρώτο χέρι την μεγάλη δυσαρέσκεια του προσωπικού της ΔΙΑΣ για την επικρατούσα κατάσταση στην συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί από την πρώτη μέρα από το Υπουργείο , σχετικά με την εμφανής αστυνόμευση και την ενίσχυση των περιπολιών.
 
Τονίστηκε η τεράστια έλλειψη προσωπικού που υπάρχει, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η ΓΑΔΘ και ειδικότερα η Διεύθυνση Αμεσης Δράσης έχει ενισχυθεί με μεγάλο αριθμό αστυνομικών, καθώς και στο ότι μεγάλος αριθμός του υπάρχοντος προσωπικού επιθυμεί να αποχωρήσει από την υπηρεσία λογω της απαξίωσης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια . Επίσης, οι συνάδελφοι αναφέρθηκαν στα αλλότρια καθήκοντα τα οποία καλούνται να εκτελέσουν , καθώς και την πληθώρα στατικών φυλάξεων. Επίσης , έγινε αναφορά σε εκδικητικές συμπεριφορές από μεριάς της διοίκησης, εναντίον του προσωπικού καθώς και στην μετακίνηση και στον παροπλισμό έμπειρων αξιωματικών που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ από την ίδρυση της.
 
Τέλος , το προσωπικό αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα θέσπισης ειδικού επιδόματος δικυκλιστών, καθώς και στην ύπαρξη κινήτρων που θα κάνουν την υπηρεσία ελκυστική.
 
Η κ. Γκελεστάθη άκουσε με προσοχή τα όσα τις μετέφερε το προσωπικό, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση τα όσα συμβαίνουν στην ΔΙΑΣ Θεσσαλονίκης, δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση για ενίσχυση της εμφανής αστυνόμευσης και ενίσχυσης των υπηρεσιών πρώτης γραμμής . Δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει την υπάρχουσα κατάσταση προς την Ηγεσία , έτσι ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές οι οποίες θα έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στην υπηρεσία και στο προσωπικό , όσο και στην ασφάλεια των πολιτών που είναι και το βασικό ζητούμενο..
 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis