Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:12 | 27/07/2015

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Αίγινα. Ο κύριος Πανούσης ταξίδεψε στο νησί με σκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος το οποίο κατέπλευσε στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας στις 9:50. Η επίσκεψη του υπουργού έγινε  στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες, αλλά και των επαφών του με τους τοπικούς φορείς. Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.

Τον υπουργό υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, οι αντιδήμαρχοι κύριοι Κώστας Γεννίτσαρης, Βαγγέλης Δέδες και Αντώνης Μούρτζης, όπως επίσης η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Καίτη Σαλπέα. Το κύριο υπουργό υποδέχθηκαν επίσης οι επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος και του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας.  Ακολούθησε σύντομη συνάντηση στο Παλαιό Δημαρχείο της Αίγινας, όπου ο υπουργός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη και τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο, για τρέχοντα θέματα του νησιού, για τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι υποδομές του, ακόμη και για το αυτοδιοικητικό πλαίσιο της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.



Ο υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την τύχη του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, το κτίριο των πρώην φυλακών Αίγινας, και παρέθεσε προτάσεις ώστε να δημιουργηθεί σε αυτό το κτίριο το διοικητικό κέντρο του νησιού. Φυσικά σε αυτή την πρώτη συνάντηση τέθηκε και το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, θέμα για το οποίο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη λίγο αργότερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μεριστό (τις επόμενες ώρες θα δημοσιευθεί το video  της σύσκεψης) με φορείς του νησιού. Στη ίδια σύσκεψη τέθηκαν πολλά ακόμη ζητήματα που αφορούν στην αρμοδιότητα του υπουργού.

Αργότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, ο  Αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Παπαγεωργίου, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, οι συνεργάτες του, ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης επισκέφθηκαν το κτίριο του Πυροσβεστικού Σταθμού στην περιοχή των Αγίων Ασωμάτων, τον Αστυνομικό Σταθμό του Μεσαγρού, καθώς και το κτίριο που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.

http://www.aeginaportal.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis