Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 14/10/2019

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα ανυπόστατα και ανακριβή δημοσιεύματα, σχετικά με το συνταξιοδοτικό και τα εφάπαξ, από διάφορα ΜΜΕ και site, προκαλώντας ανησυχία στους συναδέλφους και ωθώντας τους ουσιαστικά για μια ακόμα φορά στην πρόωρη συνταξιοδότηση, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που θα επιφέρει αυτή στα εισοδήματά τους.

Δυστυχώς η σπέκουλα που έγινε με τις συντάξεις και τα εφάπαξ, από «ειδικούς», ΜΜΕ και λοιπούς παράγοντες, όλα αυτά τα χρόνια από την αρχή της χρεοκοπίας της χώρας το 2010 έως και σήμερα, οδήγησε πολλούς εργαζομένους σε πρόωρη συνταξιοδότηση, καθώς φοβήθηκαν ότι θα χάσουν κεκτημένα δικαιώματα. Ασφαλώς και χάθηκαν δικαιώματα και στο συνταξιοδοτικό και στα εφάπαξ, όμως όσοι εργαζόμενοι προτίμησαν την πρόωρη συνταξιοδότηση έχασαν πολλά περισσότερα από αυτούς που παρέμειναν στην εργασία τους.  

Τα παθήματα, όμως, δεν έγιναν μαθήματα και όπως προανέφερα φυλλάδες και site συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους εργαζομένους και ειδικότερα τους ένστολους με δημοσιεύματα, τουλάχιστον, ανακριβή για να μη χρησιμοποιήσω βαρύτερες εκφράσεις.

Προς ενημέρωση των συναδέλφων και όλων των ενδιαφερομένων, αποσαφηνίζω για μια ακόμη φορά ότι με το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό Ν.4387/16 καθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης, που πλέον είναι κοινός για όλους τους συνταξιούχους (ΕΦΚΑ).

[custom:google-ads]

Οι μειώσεις που επέρχονται στις συντάξεις με το νέο τρόπο υπολογισμού αυτών, έχουν ήδη ισχύσει πλήρως από 01/01/2019 και δεν προβλέπεται περαιτέρω μείωση αυτών μετά το 2020 όπως ανακριβώς αναγράφεται.

Τουναντίον, σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, υπάρχει πρόθεση αύξησης των συντελεστών υπολογισμού της σύνταξης για όσους εργαζόμενους έχουν πολλά χρόνια εργασίας (35 και άνω) και συνεπώς και αύξησης της καταβαλλόμενης σύνταξης.

Ως εκ τούτου ουδένας λόγος υπάρχει για να οδηγηθεί κάποιος σε πρόωρη συνταξιοδότηση, καθώς αφενός μεν τα περισσότερα χρόνια εργασίας θα του εξασφαλίσουν μεγαλύτερη σύνταξη, αφετέρου δεν θα χάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από τη διαφορά μισθού-σύνταξης, που είναι αρκετά μεγάλη εις βάρος φυσικά της σύνταξης.

Για το εφάπαξ ,όπως έχω γράψει προ ολίγων ημερών, δεν συντρέχει ουδείς λόγος ανησυχίας, καθώς σύμφωνα με τον ισχύοντα Ν. 4387/16 το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α και τα ταμεία πρόνοιας( αυτά που χορηγούν τα εφάπαξ), ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΡΩΣΤΑ, εκπληρώνοντας στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους του, ΤΟΣΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Τούτων δοθέντων εδραία άποψή μου παραμένει, ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. Μόνο όφελος θα έχετε εσείς και οι οικογένειές σας.  

Βασίλης ΒΡΑΝΤΖΑΣ

Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Αττικής

Μέλος του ΔΣ του ΤΕΑΠΑΣΑ( εκπρόσωπος Π.Ο.ΑΞ.Ι.Α)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διευκρινίσεις για τις 1.500 προσλήψεις Ειδικών Φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis