Τι εξετάζουν οι αστυνομικοί μετά την ανακάλυψη των "εργαστηρίων" μετατροπής όπλων

ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Τι εξετάζουν οι αστυνομικοί μετά την ανακάλυψη των "εργαστηρίων" μετατροπής όπλων

Το ενδεχόμενο μέρος των όπλων που εντοπίστηκαν στα δυο σπίτια των συλληφθέντων χθες στην Πάτρα να έχουν χρησιμοποιηθεί σε σοβαρές εγκληματικές ενέργειες εξετάζουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη βαλλιστική εξέταση και τις ανακρίσεις για την υπόθεση.

Τα όπλα που βρήκαν στα δυο πρότυπα μυστικά εργαστήρια της Πάτρας έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας προκειμένου να εξεταστούν  βαλλιστικά καθώς οι αστυνομικοί ερευνούν την πιθανότητα να επρόκειτο για όπλα κρότου-αερίου και να μετατράπηκαν σε λειτουργικά.

Ένα από τα σοβαρά ενδεχόμενα που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. είναι να συγκριθούν τα όπλα που βρέθηκαν με τα  βαλλιστικά στοιχεία που έχουν στη βάση δεδομένων οι αστυνομικοί, από την υπόθεση με τις δυο σοβαρές επιθέσεις σε οδηγους ταξί στην Κηφισιά το 2016, με ένα δολοφονημένο οδηγό ταξί και ένα σοβαρά τραυματία.

Κι αυτό γιατί το όπλο που είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης ήταν ένα 22αρι όπλο κρότου – λάμψης, Βουλγάρικης κατασκευής, το οποίο είχε μετασκευαστεί σε λειτουργικό πυροβόλο όπλο.

 www.thebest.gr

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τα εργαστήρια που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.