Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:37 | 12/11/2016

Συναδέλφοι με τις νέες διατάξεις του άρθρου 9 του Π.Δ. 75/16 με το οποίο έγινε τρόποποίηση στο άρθρο 15 του π.δ. 100/03, που αφορα τις μεταθέσεις των νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων από την 1/9/2016 και στις εξής ισχύει το αμεταθέτο και στις εξής περιπτώσεις που όπως εύκολα διαπιστώνουμε στην τελική σχεδόν οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν αμεταθετο:

Α) Έχουν αμεταθετο όσοι μετατέθηκαν με αντικείμενικα κριτήρια (μόρια) στην περιοχή μετάθεσης (ΓΑΔΑ ή ΓΑΔΘ ή Διεύθυνση Αστυνομίας Νομού) του τόπου συμφερόντων τους κάτι που ισχύει και για για τους συναδέλφους πρώην ΕΦ και ΣΦ που με μόρια όμως μετατέθηκαν στον τόπο συμφέροντων τους και επειτα αφού ονομαστηκαν Αστυφύλακες σύμφωνα με το ν. 3686/08, προηχθηκαν σε Αρχιφυλακες με εξετάσεις.

Β) Έχουν αμεταθετο όσοι όταν εξηλθαν ως νεοεξερχόμενοι Αστυφύλακες από τη Σχολή Αστυφυλάκων και τοποθετηθηκαν σε οποιαδηποτε περιοχή μετάθεσης (ΓΑΔΑ ή ΓΑΔΘ ή Διεύθυνση Αστυνομίας Νομού) όπως ορίζει το άρθρο 7 του π.δ. 100/03 (τοποθετήσεις νεοεξερχομενων Αστυφυλάκων), δηλαδή ισχύει το αμεταθέτο εφόσον υπηρετείτε σε Υπηρεσίες τις πρώτης περιοχής μεταθέσης κατά την τοποθέτησή σας και χωρίς να χρειάζεται αυτή η περιοχή να είναι ο τόπος συμφέροντων σας. Επίσης όλοι οι συνάδελφοι πρώην ΕΦ και ΣΦ που ονομαστηκαν Αστυφύλακες με το ν. 3686/08, που υπηρετούν και αυτοί μέχρι την προαγωγή τους σε Αρχιφυλακες με εξετάσεις, στην πρώτη περιοχή μετάθεσης που τοποθετηθηκαν όταν εξηλθαν από το Κέντρο Εκπαίδευσης της Σχολής Αστυφύλακων όταν δηλαδη είχαν αρχικά καταταχθεί στην Ελληνική Αστυνομία, έχουν και αυτοί αμεταθετο βάσει των ανωτέρω.

Papadakis Poasy 1

 

Παπαδάκης Θεόφιλος

Ειδικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ)

Επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΣΚΑΥ)

μέλος ΕΚΑ

skaythess.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis