Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:01 | 07/11/2020

Είναι γνωστό ότι με την από 6/11/2020 σχετική Απόφαση του Αρχηγείου Ελληνικής έχει ανασταλεί, από την 7/11/2020 έως και 30/11/2020, η χορήγηση της κανονικής και βραχείας άδειας σε όλο το Αστυνομικό προσωπικό λόγω της έκτακτης και επείγουσας ανάγκης που προέκυψε, δυστυχώς και πάλι, με την πανδημία του Κορονοϊού της COVID - 19. Εξάλλου, μετά την υποβολή αιτήματος της ΠΟΑΣΥ, ευτυχώς αποφασίστηκε η αναστολή χορήγηση της βραχείας άδειας έτους 2020 έως και 31/3/2021, αντί 31/12/2020.

Επειδή δεχόμαι πολλά ερωτήματα σχετικά α) με τον τρόπο της χορήγησης άδειας στην παρούσα κατάσταση και β) για το τι ακριβώς ισχύει με τις υπόλοιπες (ειδικές) άδειες του Αστυνομικού προσωπικού, που προβλέπουν οι διατάξεις του π.δ. 27/1986, οπως ισχύει σήμερα, σας ενημερώνω ότι ισχύουν τα εξής:

1) Οι άδειες εγκρίνονται από τα αρμόδια ιεραρχικά όργανα, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 14 του π.δ. 27/1986 σε εξαιρετικές περιπτώσεις που υπάρχει απόλυτη ανάγκη, για σοβαρούς προσωπικούς, ιδιωτικούς και οικογενειακούς λόγους, με ειδική όμως αιτιολογημένη απόφαση των αρμοδίων για την έγκριση προϊσταμένων των Υπηρεσιών.

Οπότε, σε κάθε περίπτωση, οι συνάδελφοι εφόσον υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση κανονικής ή βραχείας άδειας στην παρούσα περίοδο, θα πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρουν γραπτώς στην αίτησή τους, τεκμηριωμένα και αιτιολογημένα, τους συγκεκριμένους βάσιμους και αληθείς λόγους (ακόμα και έγγραφα εάν υπάρχουν βέβαια, καλό είναι να συνυποβάλλονται με την αίτηση), για τους οποίους θα πρέπει η Διοίκηση να εγκρίνει την αιτούμενη άδεια.

2) Αναστέλλεται σύμφωνα με την απόφαση η χορήγηση μόνο ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ και ΒΡΑΧΕΙΑΣ άδειας, όχι των άλλων ειδικών αδειών που προβλέπουν οι διατάξεις του π.δ. 27/1987.

Οι υπόλοιπες δηλαδή ειδικές άδειες ήτοι για παράδειγμα ενδεικτικά αναφέρω: Γονική παρακολούθησης σχολικής επίδοσης τέκνου, ανατροφής (9μηνη) τέκνου, κύησης και λοχείας, τρίμηνης για γέννηση 3ου τέκνου και άνω, αιμοδοτικη, δότες προγονικών αιμοποιητικών κυττάρων εξετάσεων φοιτητική (σε ειδικές περιπτώσεις βέβαια εξετάσεων που δικαιούνται) γάμου, γέννησης τέκνου, κηδείας, ολιγόωρη κλπ , αυτές οι άδειες, σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουν και ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ σύμφωνα με την ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

Ενώ μάλιστα η Διοίκηση οφείλει να σε σέβεται τον σκληρά εργαζόμενο Έλληνα Αστυνομικό και να λειτουργεί, πάντοτε, συμφωνα με τη Συνταγματική αρχή της χρηστής διοίκησης και του ανθρωποκεντρικού τρόπου λήψης αποφάσεων.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΟΑΣΥ

Μέλος ΕΚΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis