Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:26 | 03/08/2015

«Συνάδελφοι, βάσει του π.δ. 100/03 (Κώδικας Μεταθέσεων Αστυνομικού προσωπικού) δεν μπορείτε να κάνετε προσφυγή εάν το αίτημά σας δεν ικανοποιηθεί.

Προσφυγή κάνουν μόνο όσοι συνάδελφοι επιθυμούν ακύρωση, ή τροποποίηση ή αναστολή της μετάθεσης που διέταξε το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων, σύμφωνα με το ανώτερο προεδρικό διάταγμα.
Όμως σύμφωνα με το Διοικητικό Δίκαιο (Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας) και ειδικότερα βάσει του Κωδικα Διοικητικης Διαδικασίας, το ν. 2690/99, μπορείτε εφόσον δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά σας, να υποβάλετε εκ νέου μια εγγραφή αίτηση θεραπείας, στην οποία να ζητάτε την επανεξέταση του αιτήματός σας και καλό θα ήταν αιτιολογημενα και τεκμηριωμένα να αναφέρετε και νέα στοιχεία τα οποία να βοηθούν περισσότερο τη Διοίκηση, ώστε να αποφασίσει να δεχτεί και να διατάξει τη μετάθεσή σας. Τα υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια του άρθρου 3 του π.δ. 100/03, είναι αυτά στα οποία πρέπει με συγκεκριμένους λόγους να αναφέρεστε πιο πολύ, προσκομίζοντας και άλλα έγγραφα στοιχεια εφόσον χρειάζεται.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι μεταθέσεις και γενικότερα οι μετακινησεις (αποσπάσεις, προσωρινές μετακινήσεις, τοποθετήσεις κλπ) Αστυνομικών είναι διοικητικές πράξεις, το Διοικητικό Δίκαιο είναι σίγουρα ανώτερο από το π.δ. 100/03 και γι” αυτό και οι μεταθέσεις ακυρώνονται μόνο με αποφασεις Διοικητικών Δικαστηρίων.

Εξάλλου, είναι απαράδεκτο και Αντισυνταγματικό, νομικά και ηθικά και υπηρεσιακά το ίδιο σε σύνθεση Συμβούλιο Μεταθέσεων να διατάζει και να αποφασίζει και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό για διοικητικές πράξεις. Αυτό απαιτείται άμεσα να τροποποιηθεί. Γι” αυτό πολλές μεταθέσεις ακυρώνονται (μετά από μεγάλο όμως χρονικό διάστημα, εκτός εάν υπάρχει προσωρινή διαταγή του αρμόδιου δικαστή) από τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε ή για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα νόμιμα δικαιώματά σας. 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΑΣΥ
Μέλος Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης
Τηλ. επικοινωνίας:
6979972444 WIND
6937431378 VODAFONE CU 
6980252956 COSMOTE WU»

http://skaythess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis