Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 15/03/2019

Την 12-03-2019, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ. Ροδόπης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α.Μ.Θ. Υποστράτηγο κ. Νικόλαο ΜΕΝΕΞΙΔΗ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας και  συγκεκριμένα: η ελλιπής καθαριότητα των υπηρεσιών για τρεις και πλέον μήνες, η διαχείριση του μεταναστευτικού από το προσωπικό της Δ.Α. Ροδόπης, η προβληματική λειτουργία του μεθοριακού σημείου διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας λόγω ολιγάριθμου προσωπικού, οι ελλείψεις ασφαλείας σε σκοπιές της Δ.Α. Ροδόπης και τα οφειλόμενα ρεπό. 

[custom:google-ads]

Όσον αφορά την καθαριότητα ο κ. Γενικός μας απάντησε ότι από την ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες ενέργειες και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας εστάλη για δημοσίευση την 12-03-2019.

Για το μεταναστευτικό  συμφώνησε ότι η Δ.Α. Ροδόπης πλέον έχει σημαντικό  ρόλο στην διαχείριση του μεταναστευτικού, ότι θα προτείνει την ενίσχυση με προσωπικό μέσω του προγράμματος «Ασπίδα» και ότι θα καταβάλει προσπάθειες για την  ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης και με κατάλληλα οχήματα, ώστε να μην είναι απαραίτητη η συνεχής μετακίνηση οχημάτων όμορων Διευθύνσεων.

Για το μεθοριακό σημείο διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας, επισήμανε ότι ο τουρισμός είναι η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας και πρέπει και η ΕΛ.ΑΣ. στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της  να συμβάλει όσο το δυνατόν στην διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των τουριστών. Στο προσεχές διάστημα θα καταβληθούν προσπάθειες για την ενίσχυση με προσωπικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Για την σκοπιά της πύλης του Αστυνομικού Μεγάρου και την εμπρόσθια σκοπιά του Τουρκικού Προξενείου που δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, συμφώνησε ότι η ασφάλεια, όπως και η υγιεινή, είναι βασικές υποχρεώσεις που πρέπει να παρέχει κάθε εργοδότης, και εν προκειμένω η Πολιτεία. Δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα τοποθέτησης κατάλληλων φυλακίων που να καλύπτουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας.

Τέλος, για την συσσώρευση μεγάλου αριθμού οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων στα μέλη μας,  απάντησε ότι η ημερήσια ανάπαυση είναι αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζομένου και ως τέτοιο ο νομοθέτης το έχει «θωρακίσει» με αντίστοιχο π.δ.. Η Διοίκησης θα πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στο προσωπικό, ώστε να έχουμε αποτελεσματικότερη, εν τέλει, αστυνόμευση. Επίσης μας ζήτησε να τον ενημερώσουμε σε κάθε περίπτωση που υπάρχει παραβίαση νομοθετικά κατοχυρωμένου δικαιώματος μέλους μας.

Ο κ. Γενικός αναγνώρισε το δίκαιο του συνόλου των αιτημάτων που του θέσαμε και δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

 

             

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ Βασίλειος

6974353177

 

 

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΠΙΤΖΙΩΝΗΣ Αντώνιος

6974302220

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis