Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 11/06/2015

Την 08,09&10/06/2015 διεξήχθη το 18ο Ετήσιο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας στο ξενοδοχείο «PORTORIOHOTEL», στην Πάτρα.

Στο Συνέδριο μας  τίμησαν με την παρουσία τους  (την 09/06) και τοποθετήθηκαν για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ κ. Σταυρούλα Ξουλίδου, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, ο βουλευτής του ΚΚ.Ε.  κ. Νικόλαος Μωραΐτης, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Καρατζιάς, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων,  φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και συνδικαλιστικών φορέων. Επίσης παρευρέθησανο Συντονιστής Επιχειρήσεων Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Νικολακόπουλος, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης κ. Βασίλειος Ματθαιόπουλος καθώς και πολλοί  Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. 

Ο κ. Μαυρόπουλος κατά την τοποθέτησή του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα εξής: Προσλήψεις μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, Βαθμολόγιο χαμηλόβαθμων,  αλλαγή του Π.Δ 305/92 περί κρίσεων και προαγωγών στο Π.Σ., Ομογενοποίηση προσωπικού, Υγεία & Ασφάλεια, Πυροσβεστικά οχήματα, Μέσα Ατομικής Προστασίας, Υλικοτεχνικός εξοπλισμός, Κανονισμός Μεταθέσεων, Εσωτερικός Κανονισμός (Κ.Ε.Υ.Π.Σ), μάχιμη πενταετία, αναγνώριση δικαιώματος  πενταετίας 1989-1994 κ.α.

Από την ομιλία – τοποθέτηση του κ. Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας εξάγεται με σαφήνεια το συμπέρασμα ότι αναγνωρίζονται πλήρως τα δίκαια  αιτήματά μας σύμφωνα με το διεκδικητικό μας πλαίσιο όπως αυτό αποτυπώθηκε στις εργασίες του 18ου  Ετήσιου Πανελλαδικού  Συνεδρίου μας. Ο κ. Γενικός Γραμματέας τόνισε χαρακτηριστικά πως η Κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει και καταβάλλει τεράστια προσπάθεια προκειμένου να δοθούν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του Κλάδου μας.

Στη συνέχεια εξήρε το υψηλό αίσθημα ευθύνης, τον απαράμιλλο ζήλο, την αυταπάρνηση, το φιλότιμο αλλά και τον επαγγελματισμό των Πυροσβεστών και στάθηκε ιδιαίτερα στην πολύ μεγάλη αποδοχή της Κοινωνίας  για την προσφορά του Έλληνα Πυροσβέστη.  Επίσης τόνισε ότι πρωτεύει η ασφάλεια του Πυροσβεστικού προσωπικού σε όλες τις Πυροσβεστικές επιχειρήσεις και κλείνοντας μας ευχήθηκε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά επιχειρησιακά αποτελέσματα στην αντιπυρική περίοδο που ήδη διανύουμε. 

    Τέλος θα ακολουθήσει άμεσα νεότερη ανακοίνωση μας σχετικά με τις εργασίες του  18ου  Πανελλαδικού  Συνεδρίου μας αλλά και τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων προσκεκλημένων.      

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Πηγή:poeyps.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis