Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:25 | 23/05/2016

Το “φρένο” που μπήκε στο “πάγωμα” των μισθολογικών προαγωγών προφανώς είναι θετική εξέλιξη για τους στρατιωτικούς,αλλά όχι και λόγος για να πανηγυρίζουν.Οι στρατιωτικοί κέρδισαν χρόνο κι ελπίζουν ότι εκτός από το ΥΠΕΘΑ και τα υπόλοιπα υπουργεία που έχουν σχέση με τα ειδικά μισθολόγια θα εξασφαλίσουν τα απαραίτητα ισοδύναμα,ώστε το “πάγωμα” να είναι οριστικό.

Από την άλλη βέβαια είναι μάλλον υπερβολικοί όσοι σπεύδουν να απαξιώσουν τελείως την εξέλιξη του παγώματος κατάργησης των μισθολογικών προαγωγών μόνο και μόνο επειδή δεν εξυπηρετεί τους κομματικούς συλλόγους,ενώσεις και σωματεία τα οποία πλέον δεν συμπεριλαμβάνουν μόνο στρατιωτικούς αλλά και δημοσίους υπαλλήλους!

Το αυτονόητο έκαναν Τσίπρας και Καμμένος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους ψέγουμε και γι΄ αυτό!

Επί της ουσίας:

•Ο Καμμένος έδωσε συγκεκριμένους κωδικούς από τους οποίους λέει ότι έχει εξασφαλίσει τα ισοδύναμα που ζητάνε οι τροϊκανοί. Προέρχονται από “εξοπλιστικά προγράμματα που δεν θα γίνουν για διάφορους λόγους”. Μένει να δούμε ποια έχει στο μυαλό του.

•Το “πάγωμα” του … “παγώματος” των μισθολογικών προαγωγών δεν λέει τίποτα από μόνο του.Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υλοποιηθεί και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.Μπορούν να βρεθούν τα χρήματα.

•Υπάρχουν στρατιωτικοί που είναι δικαιολογημένα δυσαρεστημένοι; Βεβαίως! Και είναι η κατηγορία των στρατιωτικών που εντάχθηκαν στις ΕΔ τη διετία 1990-1992.Οι οποίοι για ακόμη μια φορά διαπίστωσαν ότι το ασφαλιστικό τους ζήτημα η λύση του οποίου ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ τίποτα έμεινε στα αζήτητητα! Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί και λίγοι πλέον ελπίζουν ότι οι κυβερνώντες θέλουν πραγματικά να λύσουν το θέμα.

Στα θετικά της χθεσινής συζήτησης θα συμπεριλάβουμε και την ομιλία Τσίπρα.Ήταν η πρώτη φορά που έστω στα λόγια και στη θεωρία έδειξε ότι έχει καταλάβει τι σημαίνει να είσαι στρατιωτικός,αστυνομικός,πυροσβέστης,λιμενικός.Τα λόγια βέβαια δεν σημαίνουν τίποτα αν δεν συνοδεύονται με πράξεις.Κι αυτό αναμένουν όλοι αυτοί τις υπηρεσίες των οποίων αναγνώρισε χθες από το βήμα της Βουλής.

 

 

 

www.militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis