Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:36 | 06/06/2016
Από τη στρατιωτική εταιρία ηλεκτρονικών (Aselsan), αναπτύχθηκε το σύστημα ανίχνευσης και εξουδετέρωσης των αυτοσχέδιων (χειροποίητων) εκρηκτικών (ΕΥΡ)

Η Aselsan ανέπτυξε ένα σύστημα κατά των αυτοσχέδιων εκρηκτικών, τα οποία εκρηκτικά ήταν ένα από τα στοιχεία που δυσκόλεψαν περισσότερο τις δυνάμεις ασφαλείας, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον της τρομοκρατίας. Το ρομπότ θα καταστρέφει τα εκρηκτικά που εγκαταλείφθηκαν σε ορύγματα, οδοφράγματα, στις πλευρές του δρόμου καθώς και στα σπίτια που εγκατέλειψαν οι τρομοκράτες και το σύστημα αυτό παρουσιάστηκε κατά την άσκηση «Έφεσος – 2016».

Το σύστημα ανίχνευσης και καταστροφής των εκρηκτικών που αναπτύχθηκε από την Aselsan, τοποθετήθηκε πάνω στο θωρακισμένο τροχοφόρο όχημα «Ejder Yalçın» (4Χ4), το οποίο αναπτύχθηκε από την εταιρία «Νούρολ Μακίνα» και διαθέτει τηλεσκοπικό βραχίονα πάνω σε πύργο, για τον εξ αποστάσεως εντοπισμό και καταστροφή των εκρηκτικών.

Στο σύστημα ΕΥΡ υπάρχει ανιχνευτής μετάλλων ακριβείας, ενώ χρησιμοποιεί και ραντάρ (GPR) για αντικείμενα κάτω του εδάφους. Αυτό το συγκεκριμένο ραντάρ, μπορεί με ευκολία να ανιχνεύσει στα πρώτα 40 μέτρα αντικείμενα στα ρηχά στρώματα. Το ραντάρ με μια ταχύτητα που αγγίζει την ταχύτητα του φωτός, ανιχνεύει με ηλεκτρομαγνητικά κύματα που ταξιδεύουν, επικίνδυνα ξένα αντικείμενα που βρίσκονται κάτω από το έδαφος. Επιπλέον πάνω στο όχημα, υπάρχει ραντάρ επιτήρησης εδάφους ACAR, ηλεκτρο-οπτικό σύστημα και σύστημα ανίχνευσης ελεύθερου σκοπευτή. 





Ρομποτικός βραχίονας μήκους 8,5 μέτρων


Στο όχημα Ejder Yalçın έχει τοποθετηθεί βραχίονας μήκους 8,5 μέτρων σε άξονα 7 μέτρων. Ελέγχεται από απόσταση και έχει τη δυνατότητα άρσης αντικειμένου μέχρι 200 κιλά και να το καταστρέψει με ασφάλεια από απόσταση. Για την πρόληψη της απομεμακρυσμένης ενεργοποίησης κατά τη διαδικασία καταστροφής, χρησιμοποιείται το ηλεκτρονικό σύστημα ενεργούς άμβλυνσης/ανάμιξης «Gergedan» (Ρινόκερος) της ίδιας εταιρίας (Aselsan), που εξουδετερώνει τον ασύρματο και το κινητό τηλέφωνο.
 
www.onalert.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis