Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:19 | 02/03/2021

Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί και επενδύσει στην εγχώρια αμυντική της βιομηχανίας, στο πλαίσιο της ελαχιστοποίησης της εξάρτησης από τρίτα κράτη, αναφορικά με την προμήθεια οπλικών και πυραυλικών συστημάτων.

Έτσι, η τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες έχουν προχωρήσει στην έρευνα και την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων με στόχο να τα προμηθευτούν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε το νέο πολυβόλο SAR 762 MT, το οποίο θα παραλάβει ο τουρκικός Στρατός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πυροβόλο SAR 762 MT έχει ολοκληρώσει επιτυχώς όλες τις δοκιμές και κατασκευάζεται από την εταιρεία Sarsılmaz, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη τέτοιων τακτικών όπλων.

Το νέο βαρύ πολυβόλο του τουρκικού Στρατού χρησιμοποιεί φυσίγγια 12,7 χιλιοστών και έχει εμβέλεια 1.200 μέτρα, ενώ όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, η προμήθεια αυτών των όπλων στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, θα μειώσει την «εξάρτηση της Τουρκίας«.

Το πολυβόλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ομάδες πεζικού και μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα θωρακισμένα οχήματα, αλλά και σε άρματα μάχης.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Πηγή: Defenseworld / Φωτογραφία αρχείου Reuters,onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis