Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 07/10/2020

Σε νέο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ υποχώρησε σήμερα η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, καθώς οι κακές σχέσεις μεταξύ της 'Αγκυρας και των Βρυξελλών προστέθηκαν στα γεωπολιτικά προβλήματα της Τουρκίας, ενώ γενικότερα τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών σταθεροποιήθηκαν παρά την καθυστέρηση των νέων μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε έως 1% στις 7,8682 λίρες ανά δολάριο, λόγω των ανησυχιών για τη σύγκρουση στον Καύκασο και τις πιθανές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι εξανεμίζονται οι πιθανότητες για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Η τουρκική λίρα είναι μεταξύ των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών με τις χειρότερες επιδόσεις φέτος, έχοντας χάσει σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας της.

Η εξαρτημένη από τον τουρισμό τουρκική οικονομία επλήγη βαριά από την πανδημία της COVID-19. Ο υψηλός πληθωρισμός και ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως αναμένεται να καθυστερήσουν την ανάκαμψή της που άρχισε πρόσφατα. «Μία τέλεια καταιγίδα χτυπά αυτή τη στιγμή την Τουρκία.Είναι μία από τις πιο ευάλωτες αναδυόμενες αγορές λόγω του πολύ εύθραυστου θεσμικού πλαισίου και των πολύ μεγάλων χρηματοδοτικών αναγκών», δήλωσε στέλεχος της Danske Bank. Οι τουρκικές μετοχές σημείωναν απώλειες 0,2%

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis