Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 18/12/2014

 

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Εργοστάσιο για παραγωγή διόπτρων νυχτερινής όρασης  για τα άτομα και τα οχήματα, θερμικών καμερών και εξοπλισμού  ασφάλειας των συνόρων για τις ιορδανικές και ενδεχομένως για στρατούς και  άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής και Αφρικής, εγκαινίασε στην ιορδανική πρωτεύουσα Αμμάν, η ''Στρατιωτική Βιομηχανία Ηλεκτρονικών Συστημάτων της Τουρκίας'' (ASELSAN), η  μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας Στην τελετή των εγκαινίων συμμετείχε και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah II.

Πρόκειται για την Aselsan Μέση Ανατολή (AME) που είναι αποτέλεσμα εταιρικής σχέσης μεταξύ Aselsan και οργανισμού που ελέγχεται από την της βασιλική οικογένεια  του Βασιλιά Abdullah II (KADDB). Η KADDB κατέχει το 51% του AME, και Aselsan έχει 49%, κατα την Άγκυρα ωστόσο είναι ένα ακόμη εργαλείο για να επεκταθεί η Τουρκία στις  παγκόσμιες αγορές με την επέκταση των επιχειρηματικών αμυντικών δραστηριοτήτων.Πρόσφατα, η AME υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή θερμικού συστήματος παρατήρησης  για το ιορδανικό στρατό με ξενη εταιρία.Αξιωματούχος της Aselsan δήλωσε η συνεχιζόμενη συνεργασία σε κοινά προγράμματα της εταιρείας με τον Ιορδανό συνεργάτη τους περιλαμβάνουν μίνι-drones και μη επανδρωμένα ελικόπτερα. Μελλοντική συνεργασία έχει προγραμματιστεί στις αναβαθμίσεις των τανκς, τεθωρακισμένων οχημάτων και ελικοπτέρων.

"Έχουμε σχέδια για παρόμοιες επιχειρήσεις σε άλλες χώρες," είπε ο πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου της Aselsan, κ. Χασάν Canpolat, κατά την τελετή των εγκαινίων,  

"Υπάρχουν πολλές χώρες που επιθυμούν να αποκτήσουν δικές τους εθνικές αμυντικές βιομηχανίες. Η Aselsan μπορεί να παρέχει σε αυτές τις χώρες  τις δυνατότητες που επιθυμούν να αναπτύξουν. Επόμενη στη σειρά θα μπορούσε να είναι η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού'' πρόσθεσε.Η κρατική τηλεόραση ήταν πιο συγκεκριμένη και μίλησε για ένα ακόμη  εργοστάσιο  στη Μαλαισία, μετά την Ιορδανία.. Η Aselsan έχει ως στόχο να δημιουργήσει το ήμισυ των εσόδων της άμυνας από εργασίες στο εξωτερικό.

Πέρυσι, Aselsan άνοιξε ένα εργοστάσιο στο Καζακστάν, σε συνεργασία με το ''Καζακστάν Μηχανικών''. Το εταιρία εκεί μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της αμυντική βιομηχανίας του Καζακστάν με την παραγωγή  ηλεκτρο-οπτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων θερμικών καμερών και διόπτρες. Θα αναλάβει, επίσης, μια σειρά από  εκσυγχρονισμούς για  τα τανκ Τ72 , ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα του Καζακστάν.Εχει ακόμη συνεργασίες στην Ν Αφρική και στα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στελέχη της εταιρείας λένε Aselsan ότι θα ξεκινήσει σύντομα ένα ερευνητικό εργαστήριο στη Silicon Valle.
Εδώ στην Ελλάδα δικές μας, ελληνικές  προσπάθειες που ''περπατούν'' ακόμα καλύτερα στο εξωτερικό, τις κοιτάμε στα δόντια...

Στην φωτογραφία Ιορδανή  φοράει διόπτρα νυχτερινής όρασης  που παράγεται από την Aselsan.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis