Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:19 | 05/05/2021

Δύο νέες σοβαρές προκλήσεις σημειώθηκαν από την πλευρά της Τουρκίας στο ανατολικό Αιγαίο την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, τουρκικές ακταιωροί προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφη της Frontex ανοιχτά της Χίου, ενώ τα επεισόδια , όπως φαίνεται, θα πάρουν μεγάλες διαστάσεις, καθώς προκάλεσαν την οργή της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αναλυτικότερα, Σουηδοί και Φινλανδοί είδαν ιδίοις όμμασι τι σημαίνει τουρκική προκλητικότητα, καθώς την περασμένη Δευτέρα, 26 Απριλίου κοντά στη Χίο, τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και μάλιστα ανέπτυξε ταχύτητα 35 κόμβων με σκοπό να εμβολίσει φινλανδικό σκάφος της Frontex που βρισκόταν στο σημείο, στα πλαίσια περιπολίας της επιχείρησης «Ποσειδών». Οπως μετέδωσε το OPEN, η σύγκρουση αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή και μετά από λίγο η ακταιωρός επέστρεψε στην Τουρκία.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα στο ίδιο σημείο έγινε παρόμοιο επεισόδιο, αυτή τη φορά εις βάρος σουηδικού σκάφους. Συγκεκριμένα, τουρκική ακταιωρός μπήκε σε ελληνικά ύδατα και πέρασε ξυστά από το σουηδικό σκάφος. 
 
Σύμφωνα με το OPEN, τα δύο αυτά επεισόδια έχουν πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις καθώς ενημερώθηκε και ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί. Αυτός με τη σειρά του ενημέρωσε τον αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, ενώ για τα επεισόδια διατάχθηκε έρευνα.

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis