Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:16 | 04/01/2015

 

Τα ψέμματα τελείωσαν και αν δεν κινητοποιηθούμε όχι μόνο γρήγορα αλλά και αποτελεσματικά ,πολύ σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια καθόλου ευχάριστη πραγματικότητα για το Αιγαίο και την Μεσόγειο. Μέχρι τα μέσα του χρόνου που μόλις μπήκε η Τουρκία έχει προγραμματίσει να αρχίσει η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακουγιού. 

Ακόμη και εντός της Τουρκίας υπάρχουν μεγάλες αντιρρήσεις και φόβοι για τους κινδύνους από την λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακουγιού της Μερσίνας.

Οι ανησυχίες γίνονται μεγαλύτερες επειδή επί της ουσίας κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς σχεδιάζει να φτιάξει η Τουρκία στην περιοχή η σεισμικότητα της οποίας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί την λειτουργία ενός τέτοιους εργοστασίου.


Εντός της Τουρκίας βέβαια οι οικολόγοι -ακτιβιστές ανησυχούν για την ασφάλεια της μεταφοράς των ραδιενεργών αποβλήτων τα οποία υποτίθεται ότι θα αποστέλλονται στην Ρωσία. Πως θα γίνεται η μεταφορά επίσης κανείς δεν γνωρίζει.

Η συζήτηση για το εργοστάσιο στο Ακουγιού έχει αρχίσει πριν από 40 χρόνια! Αυτή ήταν και η αιτία που η περιοχή δεν αναπτύχθηκε ποτέ τουριστικά.

Γιατί επιμένει τόσο το καθεστώς Ερντογάν


Ερντογάν και Νταβούτογλου δεν έχουν ιδιαίτερες…οικολογικές ευαισθησίες. Αντιθέτως έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια. Στόχος της 
Άγκυρας είναι να καλύπτει το 30% των ενεργειακών αναγκών της μόνη της.
Γι΄ αυτό και σχεδιάζει μέχρι το 2023 να έχει θέσει σε λειτουργία τρεις πυρηνικούς σταθμούς.

Ο Ερντογάν έχει πει δημόσια ότι η χώρα του εξαρτάται κατά 72% από ενέργεια που εισάγεται, την ίδια στιγμή που είναι 
η δεύτερη χώρα, μετά την Κίνα, με αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες. Μέσα στην τελευταία δεκαετία η κατανάλωση ενέργειας σχεδόν διπλασιάστηκε. 
Στόχος του Ερντογάν είναι όχι μόνο να μην εισάγει ενέργεια η Τουρκία αλλά να προχωρήσει σύντομα και σε εξαγωγές.

Δυστυχώς Ερντογάν και Νταβούτογλου δεν φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να ακούσουν ακόμη και τους δικούς τους επιστήμονες οι οποίοι τους θυμίζουν ότι υπάρχουν κι άλλες μορφές ενέργειας όπως ο ήλιος και ο αέρας. Και από τα δύο η Τουρκία διαθέτει.

Όμως φαίνεται ότι δικαιώνονται απόλυτα όσοι υποστηρίζουν ότι η εμμονή του ηγετικού διδύμου με την πυρηνική ενέργεια δεν έχει να κάνει με την “ειρηνική” της χρήση. Άλλος είνα ο στόχος …Η χρήση της για στρατιωτικούς σκοπούς.

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis