Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:04 | 14/01/2022

Με το πρόσχημα της καταβολής επιδόματος εμβολιασμού εξαπατήθηκε αυτήν τη φορά ένας 27χρονος Λαρισαίος, ο οποίος εμπιστεύθηκε τον προσωπικό και παράλληλα απόρρητο κωδικό της τραπεζικής κάρτας της μητέρας του, με αποτέλεσμα να τους κλέψουν 2.485 ευρώ.

Ο 27χρονος με την 50χρονη μητέρα του κατήγγειλαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ότι προχθές το βράδυ τού τηλεφώνησε άγνωστος άνδρας που του συστήθηκε ως ο λογιστής του εργοδότη του.

Ο οποίος απατεώνας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ζήτησε τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας του 27χρονου προ- κειμένου να του πιστώσει το ποσό των 150 ευρώ ως… επίδομα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Ο 27χρονος μη έχοντας διαθέσιμα τα στοιχεία του, παρέπεμψε τον απατεώνα στη μητέρα του, η οποία πείστηκε και του παρέδωσε τον αριθμό της τραπεζικής κάρτας του γιου της. Αλλά και τα δικά της στοιχεία στη συνέχεια, καθώς ο απατεώνας προφασίστηκε αδυναμία ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Όταν αργότερα η 50χρονη έλεγξε τον λογαριασμό της web banking διαπίστωσε πως από τον δικό της λογαριασμό μεταφέρθηκαν 183 ευρώ στον λογαριασμό του γιου της. Την επομένη ωστόσο που και οι δύο πήγαν στην τράπεζα διαπίστωσαν ότι από τον λογαριασμό του γιου της μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό τρίτου, το συνολικό ποσό των 2.485 ευρώ.

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

onlarissa.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis